Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Safra ameliyatı sonrası kabızlık için günde bir tane X-m Solüsyon kullanıyorum..?

besalti20

Aktif Üye
Konular
295
Reaksiyonlar
12
Arkadaşlar saffra kesesi ameliyatı oldum. Kabızlık için günde bir tane X-m Solüsyon 150 Ml - İlaç Prospektüsü
X-M solüsyon alıyorum ve İnanılmaz Kasılmalarım olmaya başladı ve İdrar kesesinde cok kasılma oluyor. Nedeni bu olabilirmi.?

Öncelikle bu gibi durumlarda forumlara değil doktora danışmanızı öneririm.
Belirttiğiniz ilaç laksatif etkiye sahip bir bağırsak boşaltıcıdır. Bağırsak hareketlerini çoğaltarak karında hafif kramp türü şikayetlere yol açma ihtimali olabilir ancak idrar için renginden başka bir şeyi etkileyeceğini sanmıyorum.
Burada doktor arkadaşınmız vardı, @MeTePe arkadaşımız gördüğünde bilgilendirme yapabilir sanırım.

Son düzenleme:
X-M genellikle operasyon veya radyografi öncesinde bağırsakları boşaltmak için kullanılır. Düzenli kullanımı pek yaygın değildir. Bahsettiğiniz şekilde kramplara vs. yol açabilir. Bence doktorunuzla görüşün, size daha uygun bir ilaç versin. Eğer çok şiddetli kabızlık yaşamıyorsanız bitkisel kökenli laksatifler bile kullanabilirsiniz.

Üst Alt