Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Safra kesem alındı. Akciğer Kandidası (Mantar) için yüzde kaç oranında rapor alırım?

myavuzs

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben safra kesesinden amaliyat oldum safra kesesini aldilar daha sonra hastanede enfeksiyon kaparak AKCIGER CANDIDASI (MANTARI) oldum ve hala onunla ilgili rahatsizlik yasiyorum.bu hastaliklardandolayi saglik raporu alabilirmiyim.

safra kesesi alindi + AKCIGER CANDIDASI (MANTARI)

alabilirsin ama sakatlık cetvelinde oran ne verilir bilemeyiz...

Siz bir başka konuda % 100 oranlı raporunuzun olduğunu yazmışsınız: http://www.engelliler.biz/forum/dig...lilere-vergi-istisnasi-var-mi.html#post627913

Şimdi bahsettiğiniz hastalıklar sonradan gelişen bir durum ise, rapor oranınızda bir fark olmayacak ki.. % 100'de sabit kalacak.. Anlayamadım konuyu..? Bir başkası için mi sordunuz yoksa? Neyse, yinede cevaplayalım..

Safra kesesi yokluğu için eski cetvelde % 5 oran veriliyordu, yeni cetvelde oran verilmiyor malesef.. Akciğere bağlı hastalıklar için SFT sonucuna göre oran veriliyor.. Çıkacak sonuca göre hastalıktan etkilenme seviyeniz için alınabilecek oranlar şöyle;

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra vegöğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda,solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum FonksiyonTestlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

Üst Alt