Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Safra kesesi ile ilgili verilebilecek rapor oranları nedir?

Ziya41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar Mrb.
Benim%33 raporum var. Safra kesem alındı. Yeni yönetmelikte safra yolları ile ilgili bazı maddeler var. Bu durum rapora etki eder mi?

b) Safra Yolları Hastalıklarına Bağlı Oluşan Kalıcı Bozukluk
Sınıflama Kriterleri:
Safra yolları hastalıklarına bağlı kalıcı bozuklukları değerlendirme kriterleri Tablo 8’de
gösterilmiştir.

Tablo 8- Safra yolları hastalıklarına bağlı oluşan kalıcı bozuklukların sınıflandırma kriterleri.

Sınıf 1 Sınıf 2 Sınıf 3 Sınıf 4

Özür Oranı % 10 Özür Oranı % 30 Özür Oranı % 50 Özür Oranı % 95

Sık tekrarlamayan safra yolları bozukluğu.
Tekrarlayan tedaviye cevapsız, safra yolları bozukluğu.
Tekrarlayan kolanjit ile seyreden ve onarılamayan safra yolları obstrüksiyonu.
Kalıcı sarılık; ortak safra kanalı (koledok) obstrüksiyonuna bağlı ilerleyici karaciğer hastalığı.

hocam benim safra kesesi alındı kese alınmasına oran yok ama safra yollarında sorun varsa kanallar dar ise buna bağlı arada sorun yaşıyorsanız alırsınız 33 oranın varsa %10 da alırsan %40 olur. ben %30 aldım ama kanallar dar olduğu için arada hastaneye düşer serum yerim akuy pankretit geçiriyorum

TSK. Ederim.
Yani ameliyatla sorun giderilmiş oluyor. Şu an bir sıkıntı çekmiyorum. İleri de ne olur bilmiyorum. 1 hafta oldu ameliyat olalı.

Üst Alt