Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Safra kesesi yokluğu için hangi oranda rapor verilir?

msv

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sitenize yeni üye oldum, burdan herkesi selamlıyorum... sizlere 2 sorum olacak
1) dün doktora gittim ve 16/12/2010 tarih ve 27787 sayılı resmi gazete yayımlanan yönetmelik kapsamında, Safra kesesi yokluğu için bir özür oranı mevcut olmadığını söylediler...
2) FVC, FEV1, FEV1/ FVC % oranlarına göre, Az etkilenme, orta derece etkilenme nasıl belirlenir... benim değerlerim FVC:3,11, FEV1:2,09, FEV1/ FVC %:67,4

şimdiden sorduğum sorulara cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Safra kesesi yokluğu için oran verilmiyor. Eski cetvelde verilen oran % 5 di..

Cetvelde şöyle bir açıklama var:

"Solunum Fonksiyon TestleriGöğüs Hastalıkları Uzmanı veya SFT Teknisyeni tarafından yapılır ve sorumluGöğüs Hastalıkları Uzmanı tarafından yorumlanarak onaylanır, rapor içeriğineFVC, FEV1, FEV1/ FVC % oranları yazılır." yani uzman kişilerin belirleyebileceği bir şey bu. Biz bilemeyiz..

Konunun uzmanı olan kişiler, hastalıktan etkilenme derecesini belirledikten sonra, mesela az etkilenme var, orta derecede veya ağır o zaman cetvele göre alınabilecek oranlar aşağıdaki gibi olur;

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra vegöğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda,solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum FonksiyonTestlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

ilginiz için teşekkür ederim...

Üst Alt