Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ alt eksteremiteden %49 raporla araç ve ehliyet alımı..?

MrYılmaz

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Evet arkadaşlar başlıkta da dediğim gibi geçirdiğim iş kazası yüzünden yüzde 49 engelim çıktı.Ben engelim fazla çıksın diye kesinlikle uğraşmadım hatta olabildiğince güzel görünmeye çalıştım ama sanırsam belde l5'de ve sağ ayak femurda platin var diye olsa gerek yüzde 49 engelli raporu verildi.

Bu raporla ne oranda indirimle araç alabilirim ? Hangi aracı önerirsiniz ? Almak için ne yapmam lazım ?

Şimdiden teşekkürler

Yüzde 1 ile 89 arasında özür derecesinde Ötv muafiyetli araç alımında özür yüzdesinin önemi yoktur. 90 ve üzeri direk alır.

Forumdaki yakın tarihli konuları lütfen tarayın. Özellikle yeni ehliyet ve üzerinde yazması gereken kodlar ile ilgili olanları okuyun. Buradan link bulamıyorum, benim birkaç yazım var konu ile ilgili onları okuyun.
Sonra sorularınız kalırsa tekrar yazın. Bilgi yuvası burası gerçekten, size yol gösterebilecek yazılar halihazırda var.

Benim bu yazdığim oran engelli oranı yalnız.Ehliyet alabilmek için yeniden heyete mı girmem gerekiyor ? Kuvvetsiz de olsa ayak bileklerimi oynatabiliyorum ve gaza basabiliyorum,ehliyet için olası bir heyette ne sonuç çıkar ?

Evet yeniden heyete girmeniz gerekiyor.
Bu dediklerinizi heyete anlatacaksınız. Onlar da araç kullanma açısından değerlendirecek. Araç için muhtemelen bazı donanımlar yazacaklar. Siz de onları yaptırdığınız bir aracı alıp kullanacaksınız. Ama bu senaryolardan biri. Heyet başka şeyler de söyleyebilir. Mesela kötü taraftan bakarsak, sürücü olamaz diyebilir. Ehliyet alamazsınız olan da gider. Ya da iyi taraftan bakarsak otomatik vitesli araç kullanabilir diyebilir. Tertibat yaptırmadan otomatik bir araç alıp kullanabilirsiniz o zaman.

Bu işe il sağlık müdürlüğündeki heyet bakıyor. Ehliyetlerin yenilenmesi başlıklarına bakabilirsiniz detaylar için.
MrYılmaz

Peki araç sürebilir ama vergi indiriminden muaf olmasını gerektirecek bir durum yok gibi bir karar çıkabilir mi ?
cakirlarc

İl sağlıktan böyle bir karar çıkmaz. Onlar araç kullanabilir kullanamaz derler, şu şartlarda kullanabilir derler.
Ötv kısmı vergi dairesi ile ilgili.

Ötv muafiyeti için kesinlikle olur diyebileceğimiz tek durum, araçta hareket ettirmeye yardımcı tertibat için tadilat yapılması. Bu karar il sağlıktan çıkıyor.
MrYılmaz

İl sağlıktan çıkacak rapordan eminim ben şu ikisinden biri çıkıcak ;

1)Araba sürmek açısından hiç bir engeli yok düz vitesi de otomatik vitesi de rahatça sürebilir

2)Bileklerde çok az güçsüzlük olsada araba sürmesini engelleyecek düzeyde bir güçsüzlük görülmemiştir.

Bu ikisinden biri olacak çünkü araba sürmemde ciddi manada hiç bir sıkıntı yok ve 2 3 aydır tek başıma rahatça sürebiliyorum.Ama engelli raporum yüzde 49 yani.Bu benim vergi indirimine hak kazanmalı sağlar mı ?

Yani aslında soru şu "Düz ya da otomatik araç sürmekte hiç bir problemim yok ama başka sebeplerden yüzde 49 engelim var çıktı,araç için vergi muafiyetine hakkım var mı ? "
cakirlarc

"Var olan kısıtlılık taşıtın hareket ettirici aksamında tadilat yaptırılmasını gerektirecek nitelikte olmalıdır."
Bu kısım en gıcık kısım. Sakat olan ve hareket etmesi gereken biziz ama arabayı hareket ettirmek için aksam isteniyor. Araba benim hareket etmem için gerekli aksamın kendisi. [emoji39] OturanBoğa

Üst Alt