Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ alt ekstremite amputeyim. ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

gurciii

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Ben Tip 1 diyabete bağlı olarak böbrek nakli ve sağ ayak alt ekstremiden ampute oldum. Birkaç ay önce de işyerime vermek üzere vergi indiriminden yararlanmak için % 88 rapor aldım. ÖTV den muaf araç alalbilmem için ne yapmam gerekli, (Bu şekilde özel yaptırdığım bir ayakkabı ile normal araç kullanabiliyorum, ehliyetimi değiştirmelimiyim) ? Teşekkürler...

1- Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden "Sağ bacağınız kullanmasına gerek olmayacak özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibareli 2 nüsha rapor alacaksınız.
2- Raporun biri ile sürücü kursuna yazılacak ve B sınıfı sürücü belgenizi H sınıfına dönüştürmek için direksiyon sınavına gireceksiniz...
3- H sınıfı sürücü belgenizi aldıktan sonra dilediğiniz bir bayiden özel donanımlı aracı ÖTV-MTV istisnası ile satın alabileceksiniz.
4- H sınıfı ehliyetinizle sadece üzerinde özel donanım bulunan araçları kullanabilirsiniz. Aynı şekilde, sizin özel donanımlı aracınızı da sadece H sınıfı sürücü belgesi bulunan benzer sakatlığı olan kişiler kullanabilir. Özel donanımlı aracı B sınıfı sürücü belgesi olan hiç kimse kullanamaz.
5- Aracınıza takacağınız özel donanımda iki seçeneğiniz var: a) gaz pedalı sağa da aktarılmış otomatik vitesli araç b) gaz pedalını elle kumanda edecek özel donanım.

Üst Alt