Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ alt ekstremite polio sekeli hastasıyım. Yeterli orana sahip rapor verilmedi!?

halilha

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
sağ alt ekstremite polio sekeli hastasıyım vergi indirimine başvurdum!
sakatlık oranım %43 teşhis: sağ alt ekstremite polio sekeli + kalça diz parsiyel, diz altı ayak total paraliz, kısalık 3 cm
raporumu 22.06.2010 tarihinde aldım. 02.09.2010 tarinde vergi indirimi için başvurdum.
gelen cevapta sakatlıkla ilgili bulgular tam ve ayrıntılı olarak belirtilmediğinden herhangi bir karara varılamamıştır. yeni rapor istenmiş ve hastanın fonksiyon kaybının tablo 3.4' göre bildirilmesi karar verilmiş. bu hafta doktorumla görüştüm. doktor tablo 3.4' göre rapor yazılınca bu tablodaki kriter alınıyormuş diğer kusurlala birleştirme yapılamıyormuş.
bu tabloya göre % 42 almak için tablo 3.4' göre
g. Hasta tek baston / tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini (Diz – ayak bileği – ayak ortezi, KAFO) sürekli kullanmak zorundadır.
yani baston veya koltuk değneği olmadan vergi indirimi yok !!!!!

merhaba arkadaşlar halilha arkadaşın bahsettiği gibi benimde aynısı başımdan geçti benim kısalık 12.94cm bir kaç güne kadar bende uzun yürüme cihazı alacağım birde o cihazla rapor için baş vuracağım inşallah hakkımızı alabiliriz

merhaba halilha bende 01/02/2011 tarihinde aynı rahatsızlıktan dolayı %47 oranında rapor aldım.ankaradan mart ayında geri geldi ve tablo 3.4 göre değerlendırme ıstendı.tekrar hastaneye gıttım.15/03/2011 tarıhınde tablo 3.4 gore %42 aldım ve rapor tekrar ankaraya gonderıldı.bakalım sımdı sonucu beklıyorum.ınsallah bır ıtıraz daha olmas.umıt etmekten baska caremız yok.

Maalesef bu doğru:

Tablo 3.4.’de verilen yüzdeler yardımcı cihaza bağımlı, sürekli yürüyüş bozukluğu olan hastalar içindir. Mekanik bel ağrısı nedeni ile hasta baston kullansa bile Tablo 3.4 ile değerlendirilmez. Özürlülük değerlendirmesinde, Tablo 3.4 yalnız başına kullanılmalı, kesinlikle diğer tablolarla birleştirilmemelidir.

Tablo_3.4.png

Tablo_3.1.png

Üst Alt