Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ alt ekstremitede sıfırdan ehliyet alma işlemleri...

Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Daha önce hiç ehliyet almadım. En son aldığın engelli raporum;Haydarpaşa numune hastanesinden
11.12.2000 tarihli -tanı sağ alt ekstremitade ağır polio sekeli. kullanım amacı 193 gelir vergisi %50 çalışma güç kaybı ve sürekli.Ben bu raporumun fotokopisi ile .Haydarpaşa numune hastanesinden başhekim yardımcısının imzasını ve mührünü kaşeletip sağlık kuruluna vererek 28.08.2019 tarihinde ulusal engelliler veri tabanına işlettirdim.
31.08.2019 tarihinde emekli oldum.
24.09.2019 tarihinde aile hekimime başvurdum sürücü adayları ve sürücüler için sağlık raporu isimli bir form verdi.ortapedi göz ve nörülojiye sevk etti.devlet hastanesine giderek 125 tl ödeyerek 3 servise ayrıca fiziğe muayene oldum.
sonucları sağlık kuruluna vererek komisyona sevkimi isteyen bir form doldurdum .cep telefonuma gelen mesajla
18.10.2019 tarihinde
İstanbul zeytinburnundaki il sağlık müdürlüğü komisyonuna engelli raporumuda göstererek raporumun tamamını aynı gün elden aldım kararda engelli B Yazıyor.

kısıtlama kodlarım.
01.01. Gözlük
102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
25.08 Soldaki hız pedalı
20.03 Sol ayağa uyarlanmış fren pedalı
47 İki tekerlekli araç kullanamaz

ehliyet veren donanımlı aracı olan kursa 25.10.2019 tarihinde kaydoldum.11 kasımda kurs başlıyor.

Arkadaşlar yazılı sınavdan 96 aldım .ilk direksiyon sınavında L park sebebiyle kaldım. Pandemi sürecinde kurslar ve sınavlar kapatılmıştı. Yeni direksiyon kurs alacağım .

Hocam geçmiş olsun hangi ilden aldınız raporu bu raporla otv muafiyetli araç alabilecekmisiniz veya başka rapor mu alacaksiniz. iyi aksamlar

Bu durumda sol ayak palio sekelide ne gibi bir farklılık yaşatır

benim b sınıfı ehliyetim var sağ ayağımda 9 cm kısalık var ötv siz araç almak için özürlü ehliyetine çevirmem gerek nasıl bi süreç izlemeliyim

Selahattin Düzen
Aile hekimine gideceksiniz, aile hekimi genel muayeneyi yaptıktan sonra gerekli gördüğü branş ya da branşlara sevk edecek. Örneğin sizin başka bir rahatsızlığınız yoksa ortopedi uzmanına sevk edecek. Ortopedi uzmanına muayene olacaksınız ve o da sizi il sağlık müdürlüğü komisyonuna sevk edecek.
İl sağlık müdürlüğü komisyonu sizin için gerekli araç uyarlama ve kısıtlama kodlarını belirleyip rapora işleyecek.
Daha sonra nüfus müdürlüğüne gitmeden ehliyet ücretini yatırın, biyometrik resim ve rapor ile nüfus müdürlüğüne başvurun.

emir79

mevcut kodlarla ötv indirimli alac alabileceğim.başka raporo ihtiyacım yok. Raporumu istanbuldan aldım.

Ufukalp bey ben raporu vergi indirimi için almıştım bugün araç almak için bayiye sordurduğumda raporun arka kısmında engel ile ilgili açıklama kısmı boş olduğu için ilk önce oraya hangi tür araç kulanabileceğiniz herhangi birşey yazılmamış değiştirmeniz gerek dediler diyelimki değiştirdim o rapuru il sağlık ta kod verilirse mevcut b sınıfı ehliyetimi engeliye çevirmek için tekrar belirtiğiniz presedürü mü uygulayacağım

Selahattin Düzen
ÖTV istisnası için rapor ile araç uyarlama ve kısıtlama kodları içeren B sınıfı sürücü belgesi birlikte gereklidir.
Evet uygun bir engelli sağlık kurulu raporu aldıktan sonra ehliyetinizi yukarıda anlattığım prosedürü izleyerek değiştirmeniz gerekecektir.

Ufukalp Merhaba ufuk abi benim 8 sene önce aldığım normal ehliyetim var sağ ayağımda 9.cm kısalık var aynı zaman da yarım bökebiliyorum dizimi hem manuel hem otomotik sorunsuz kulanıyorum ama bu ötv den yararlanmak için engelli ehliyetine çevirmem gerekiyor bugün aile hekiminden başvurdum durumu belirtim beni ortopediye sevk ettisizce bana nasıl bi kod verirler acaba ve devlet hastahanesinde uğraşmamak için özel de yaptırsam sorun olurmu

Selahattin Düzen
Aslında kriter şudur; manuel vitesli bir aracı kullanabilmek için ek bir tetribata ihtiyaç duymak. Gerçi 9 cm kısalık pek de az değil, ama doktorlar da manuel vitesli aracı kullanabileceğinize kanaat getirirse vermezler.
Bu kısalık ile manuel vitesli araç kullanamayacağınıza kanaat getirirlerse otomatik vites ve sola alınmış gaz pedalı araç uyarlama kodları ile 102- Ticari araç, ambulans ve resmi araç kullanamaz kısıtlama kodu verilir.
Özel hastane raporları da geçerli, ancak orada bitmiyor, il sağlık müdürlüğü komisyonuna sevk edileceksiniz, kodları verecek olan onlar.

Ufukalp Ufuk abi ben raporu vergi indirimi için almıştım vergi indiriminden yaralanmaya başladım 3.derece de raporun arkasında ibare olmadığı için kabul etmediler aldığım hastahaneye sordum ötv için tekrar başvurmam söylendi mevcut rapora ekleme olamayacağını söylediler çarşambaya randevu aldım aynı hastahaneden bakalım süreç nasıl işleyecek bu arada ehliyet içinse bugün başladım benim merak etiğim benim durumum için nasıl bi kod verecekleri ile ilgili ehliyeti engeliye çevireyim derken komple gitmesin

Selahattin Düzen
Sağ bacak kısalığında ehliyetin komple gitmesi mümkün değil rahat olun.
Kodlarla ilgili cevabını verdim aslında ama soruyu buraya taşımışlar cevap eski yerinde kalmış, her yere yazmak da olmaz taşısınlar bi zahmet.

Nufus Müdürlüğünden B engelli ehliyetimi dün aldım. Ümraniye Nakil vasıtaları vergi dairesi engelli raporumun ötv tebliğinin çıktığı 2002 den sonra alınmadığı için ötv den yararlandırılamayacaklarını söylediler .Ben sürekli engelli raporumun 2001 tarihli olduğunu 193 gelir vergisi başvurusu ile alınan bu raporun 3 dereceden engelli olduğumu 1 yıl sonra ankaradan maliye bakanlığı sağlık kuurlunca onaylandığını. Bu raporla 65 yaşı beklemeden 19 yılda geçen yıl emekli i olduğumu en son raporumda bu olduğunu söyeledim.Bu raporumu ulusal engelli veri tabanına 2019 yılının 8 ayında aldığım hastanenin sağlık kuruluna vererek işlettirdiğimi söyledim.Dolayııszla sürekli engelli raporludan yeni rapor istenemeyeceğini belirttim.Kendi isteğimle kesinlikle rapor almayacağımı kazanılmış haklarımın verilmesini istedim. 2019 sürücü adayları için raporda komisyonun özel tertibat koduyazdığını belirttim.
Dilekçe yazarak itirazda bulundum .

2 teker olayina tavim ya ben motorbisiklet kullanabiliyorum ehliyetimde var otomatik vitesde sorun yok ama ötv indirimli alcam zaman 2teker kullanamaz diyip geciyollar

OturanBoğa

[FONT=sans-serif]15.09.2020 tarihinde b engelli sürücü belgesi ehliyetini aldım.2019 tarihli komisyon da engelliler için teribatlı araç kodlarımda var.. [/FONT][FONT=sans-serif]kısıtlama kodlarım.[/FONT]
[FONT=sans-serif]01.01. Gözlük[/FONT]
[FONT=sans-serif]102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz[/FONT]
[FONT=sans-serif]78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir[/FONT]
[FONT=sans-serif]25.08 Soldaki hız pedalı[/FONT]
[FONT=sans-serif]20.03 Sol ayağa uyarlanmış fren pedalı[/FONT]
[FONT=sans-serif]47 İki tekerlekli araç kullanamaz[/FONT][FONT=sans-serif]
[/FONT]
[FONT=sans-serif]
toplamda 7 resmi engelli sağlık kurulu raporum var en son aldığım Haydarpaşa numune hastanesinden [/FONT]
[FONT=sans-serif]11.12.2000 tarihli -tanı sağ alt ekstremitade ağır polio sekeli. kullanım amacı 193 gelir vergisi %50 çalışma güç kaybı ve sürekli engelli sağlık kuurlu raporum var .Haydarpaşa numune hastanesinden başhekim yardımcısının imzasını ve mührünü kaşeletip sağlık kuruluna vererek 28.08.2019 tarihinde ulusal engelliler veri tabanına işlettirdim.[/FONT][FONT=sans-serif]engelli raporumun bulgularında sağ ayakta 10 cm kısalık mevcutsağ uylukta 15 cmsağ kuriste 12 cm atrofik.hasta diz üstü ortez ile yürüyor.sağ kalçada exüz fleks 2/5sağ dizde ext 2/5 kas gücü 2/5 yazıyor.

17.09.2020 de nakil vasıtaları vergi dairesine gittim. engelli raporu 2002 ötv tebliğinden önce alındığı için olmaz dediler grup müdürümüz bize böyle emir verdi dedi. .Ben sürekli engelli raporumu ulusal engelliler veri tabanına işlettiridim.b engelli özel tertibat raporuda yeni. sürekli engelli raporu olana yeni rapor istenemez. bu sebeble bu raporu ulusal engelli veri tabanınada işletttirdim. kendi isteğimle kimse bana yeni rapor aldıramaz dedim.kazanılmış haklarım var .anayasada engellilere pozitif ayrımcılık var dedim. .Siz tekrar hastaneye sevk yazısı ile gönderirseniz belki giderim dedim. Engelli muafiyetli araç alım istediğimi belirten dilekçe yazdım.vergi dairesi üst makama yazı yazarak görüş isteyecek. sonucu nezaman alırım dedim çıkınca telefonla haber veririz dediler.
1 yıldır b engelli ehliyeti almak için sıkıntı çektim.araç fiyatları artıyor limit üstü kalıyor.bu mu engelliye pozitif ayrımcılık.

[/FONT]

delikanlibankaci

eğer raporunuzu 2019/ağustos ayından önce aldıysanız, ötv tebliğine göre kesinlikle yeni rapor almak zorunda değilsiniz. ağır polio sekeli, tertibat ihtiyacının açıkça anlaşılacağı bir engel durumudur ve tebliğe göre vergi dairesi bu rapora göre işlem yapmak durumundadır.

Hüseyin İlik

vergi dairesi rapor tarihi eski diye ötv muafiyeti vermedi yeni rapor al dedi.şu aşamada Kamu Denetim Kurumuna şikayette bulundum.Ayrıca cimer aracılığıya -Hazine ve Maliye bakanlığı seçerek- şikayet girdim.

Cimer ve ombudsmana yazdığım şikayetler sonuç vermedi arkadaşlar.

Engelli raporum Haydarpaşa numune hastanesinden 11.12.2001 tarihli, sürekli İbareli, %50 oranlı . Tanı sağ alt exstrimitede ağırpolio sekeli dir. Bulgularda 10 cm kısalık mevcut olduğu kasgüçünün olmadığı ve diz üstü ortez ile yürüyor bilgileridemevcuttur..Bu rapor ulusal engelliler veri bankasına 28.08.2019tarihinde raporun alındığı Haydarpaşa Numune Hastanesinegidilerek başhekim yardımcısı operatör doktor atilla yıldırumtarafından kaşelenerek ıslak imza atılarak sağlık kurulunaverilerek ulusal engelliler veri bakasına işlenmiştir.E nabızdada 11268 rapor no ile engelli raporu olarak görülmektedir.. Butarihten sonra ehliyet almak için aile hekiminden başlattığımsüreç tuzla devlet hastanesi uzman 5 hekim muayenesi ve il sağlıkmüdürlüğü komisyona sevki neticesinde 18.10.2019 tarihinde sürücü adayları ve sürücüler için sağlık raporunu aldım. İl sağlık müdürlüğü komisyon kararıyla B tipi engelli raporualdım. ÖTV İndirimi içiren özel tertibat Kısıtlama kodlarımdayazıldı; 104, 78 ,25.08.20,03,47. sürücü kursuna yazılarak15.09.2020 tarihinde ehliyetimi aldım.4670 sayılı EngellilerinÖzel tüketim vergisinden muaf araç alımına dair kanundanyararlanmak için .Vergi dairesine dilekçe verdim. vergi dairesi budilekçeme19.11.2020 tarihli 48044639-250.02.02-E.862775 Cevap verdi.Engelli raporumun ÖTV kanununun yürürlüğe girdiği 01/08/2002tarihinden eski olduğu için muafiyetten yararlanamayacağımıbelirtti .Öte yandan yeni bir erişkinler için engelli sağlıkkurulu raporu getirmem halinde yeniden değerlendirecekleriyazılıydı..Bunun üzerine haydarpaşa numune sağlık kurulunagittim evrakları gösterdim işlem yapamayacaklarını belirttilerHasta haklarına giderek başhekimliğe ötv muafiyeti sağlayacakengelli raporu isteğimi içeren dilekçe verdim. Haydarpaşa NumuneHastanesi Hasta Hakları Birimi mail ile cevap verdi. Cevapta “Sağlık kurulundan sorumlu Başhekim yardımcısına iletilmiş olup kendisinden bu konuda sözlü bilgi alınmıştır. Şikayetinizde dilegetirdiğiniz talebinizin ilgili raporüzerinden işlem yapılmak sureti ile değişiklik yapılmasının veyahut farklı bir işlem tahsisedilmesinin mümkün olmadığını sağlık kurulu için yeni randevu oluşturarak rapor başvurusunda bulunmam gerekli Dendi . Haydarpaşa sağlıkkurulu randevusu hiç yoktu. - BEYKOZ DEVLET HASTANESİ SAĞLIKKURULU ndan 08.01.2021 tarihinde randevu alıp gititim. Bana sürekliengelli raporun geçerli yeni rapor veremeyiz dediler.Sadeceengelliliğin arttı ise bu durumda yeni rapor verebiliriz bunudabranş doktorunun yazılı sevki gerekir dendi. Ortapedi branşdoktoru emre kaya ya gititim . Bana sağlık kurulu beni aramalıyoksa işlem başlatamam dedi. hasta hakları birimi araya girdisağlık kurulu ve doktorla görüştü fakat Tutumlarınıdeğiştirmediklerini bunu şikayetetmem söylendi. Bana ötvmuafiyetini içeren ;Engelli sağlık kurulu raporumunyenilenmemesinden sorumlu olanlar cimere şikayette bulundum.

11.01.2021 tarihinde Ümraniye Devlet hastanesine sağlık kuruluna ransevu aldım.8 tane doktora muayene oldum. 5 günde heyete girdim.Yeni erişkinler için sağlık kurulu raporu çıkarttım.Yeni raporum barkodlu .süresiz engel oranı %72 ortapedik.Açıklama kısmınada sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir yazılı.Vergi dairesine gösterdim.yani ehliyetimdeki kodlarada baktı "araç almak için bayiye git herşeyin tamam dedi.

15.01.2020 de meçburen engelli raporumu ümraniye devlet hastanesine giderek sifirdan almak zorunda kaldım 9 uzman doktor muayenesini 2 günde tamamladım., 5. günde heyete girdim %72 ortapedik, sürekli,kismi bağımlı barkodlu engelli rapor aldım vergi dairesinin istediği gibi açıklama alanına -Sadece hareket ettirici aksamda özel donanımlı taşıt kullanması gerekİR ibaresi de koydurdum.Ayrica Toplu taşımada ,ulaşımda refekatci gerekir. ibareside var.

Üst Alt