Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ alt ekstremiteden rahatsızım. Hangi şartlarda ÖTV'siz araç alabilirim?

BaSKaN53

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
bir sualde ben sormak istiyorum, diyelimki örneğin kişi % 60-69 arası raporlu ve emekli, tekrar hast müracaat edip Sağ alt eskremite'de % 12-18-20-25 gibi oranda bu rahatsızlığından dolayı aldı, veya raporundaki oran hiç değişmedi ama Sağ alt eskremite Otomatik vites araç kullanabilir yazılı rapor aldı, bu şekilde ÖTV-MTV muafiyeti oluyormu? Bu rapora sahip kişi H sınıfı ehliyeti de almak zorundamı? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

2- Sağ alt ekstremiteden veya her iki alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak

BaSKaN53;

Aracı siz kullanacaksanız, sağ alt ekstremiteden rahatsızlığınızla araç alımında ÖTV'den muaf olmak için 'özel donanımlı araç kullanabilir, H sınıfı ehliyet alabilir' raporunuzun ve H sınıfı ehliyetinizin bulunması şarttır. Bunun dışında oranın % 70 veya % 12 olmasının önemi yoktur.
Araç rapor sahibinin üzerine alınacaksa ve bi başkası kullanacaksa H sınıfı ehliyeti olması gerekmez ancak bunun içinde rapor oranının % 90 ve üzeri olması gerekir..

Sağ alt ekstremiteden sakatlığı olanlara "otomatik vitesli araç kullanır" ibareli rapor verilmez..
Otomatik vites sadece sol alt ekstremiteden sakatlar için uygun görülmektedir.
H sınıfı ehliyetiniz yoksa raporda "H sınıfı ehliyet alır, özel tertibatlı araç kullanır" yazılır..
ÖTV indiriminden faydalanmak için H sınıfı ehliyet şart.
H sınıfı ehliyet ve ÖTV indirimli araç için alınan raporda işgücü kaybı oranının hiçbir önemi yoktur.

Sayın KKelebek ve Anti Oksidan çok özür dilerim dalgınlıkla sol alt estremite yazacağıma sağ yazmışım kusuruma bakmayın lütfen. Sorumu daha net sormaya çalışacağım, şimdi ben % 67 oranla v.indirimi aldım ve emekli oldum (Maaşı Bu ay alacağım) benim 1987 yılından bu yana B sınıfı ehliyetim var, fakat artık manuel vites araç kullanmak bana ölüm geliyor debriyaj kullanamıyorum,şaun kullandığım aracım otomatık vıtes babama ait, Asıl durum şu benim raporumda 12/11/2012 Kontrol ibaresi var, bu tafihte mecburen ilgili hast. rapor için gideceğim, alacağım yeni rapora ÖTV-MTV indiriminden faydalanarak otomatik vites araç alabilmek için tam olarak neler ilave ettirmem lazım? Lütfen ayrıntılı şekilde beni aydınlatırsanız sizlere minnettar kalırım, şimdiden teşekkür ederim.

Ali bey, size verilecek raporda H ehliyet alır. Otomatik vites araç kullanır denmesi halinde ÖTV ve MTV den muaf araç alabilirsiniz. Bu raporla B ehliyetinizi değiştireceksiniz tabi. Ancak benim önerim rapora tertibatlı araç kullanabilir diye yazdırmanız daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Biliyorsun şimdi B1 ehliyeti çıkartıyorlar yakında. Bu ehliyet çıkarsa size verilecek otomatik araç kullanır raporu hangi ifadeyi taşıyacak şimdilik belli değil. B1 ehliyet alabilir denir ise ÖTV ve MTV avantajlarınız hangi kapsama alınır bilemiyorum. Bende aynı durumdayım. Raporuma tertibatlı araç kullanır diye yazdırdım.

BaSKaN53;

Sizin "h sınıfı ehliyet ve otomatik vitesli araç" için alacağınız rapor ile kontrole gitmeniz arasında bir ilişki yok..

yani iş gücü kaybını belirten rapor ayrı, H ehliyet ve ÖTV indirimi için alacağınız rapor ayrı..

işgücü kaybınızı belirten raporunuz % 10 dahi olsa doktor otomatik vitesli aracı kullanmanızı uygun görürse ÖTV indiriminden faydalanabilirsiniz..

kontrolün süresini beklemeden yetkili hastanelerden birinden "h sınıfı ehliyet alabilir, otomatik vitesli araç kullanır" ibareli bir rapor almanız yeterli..

ÖTV indiriminden faydalanabilmeniz için H sınıfı ehliyet şart, bunun için de alacağınız raporla sürücü kursuna gidip sadece direksiyon sınavına gireceksiniz..

Evet Ali bey gücel raporunuzun anlattığım konuyla hiçbir ilgisi yok. Anlattıklarım ayrıca işlemler gerektirir.

Arkadaşlar çok tşk ediyorum konuyu adam akıllı kavradım :) sağolun..

Avni bey; Haklısınız
"h sınıfı ehliyet ve otomatik vitesli araç" için alacağınız rapor ile kontrole gitmeniz arasında bir ilişki yok. Benim şuan araç alacak durumum yok, mademki zaman var acele etmeden nasılsa Kasın ayında ropor tekrarlanacak bir dilekçe vereyim ve H ehliyet alabilir Otomatık araç kullanır vs vs ibarelerini ekleteyim sanırım böyle yapmamda bir mahsur yok...

Çok teşekkür ederim, sizler olmasaydınız ne yapardık bilemiyorum...

Üst Alt