Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayağım ampute. H sınıfı sürücü belgemle nasıl bir araç kullanabilirim?

Deniz36

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba dostlar benim bir kaç sorum olacak bu konudan yardımcı olursanız sevinirim.benim sağ ayağım 1/3 distal kruris amputasyona engeliyim H sınıfı Ehliyeti var Ehliyetimden kullandığı cihaz ve protezler bölümünde hiç bir şey yazmıyor Özel tertibatlı araç kullanmak için Hastaneye baş vurdum raporda Özel Tertibatlı araç kullanabilir bölümünde EVET yazmışlar,Diğer:Bölümünde Gaz ve Tertibatı Elden olan Otomatik Vites Araç Kullanabilir olarak yazılmıştır.bu raporla Gaz ve Fren sola aldırılarak kullana ,bu şekilde ÖTV,MTV vb. yasalardan nasıl yararlanabilirim?
Şimdiden teşekkürler cevaplarınızı bekliyorum…

Pedalları sola aldırarak ÖTV ve MTV muafiyetinden yararlanabilirsin. Yalnız, raporda özellikle "elden kumanda" diye yazılması zorun yaratır mı, emin olamıyorum. Raporda, "sağ ayağını kullanmasına gerek bırakmayacak özel donanımlıaraç kullanır" denseydi, ne ala, pedalları sola aldırıp hallederdin işi. Ama elle kumanda ibaresi mide bulandırabilir.
Oysa sağ ayağından sakatlığın olduğu için, pedalların yerini değiştirerek vergi muafiyetli araç alma hakkın var. Bu rapor kısıtlıyor gibi.

Yerinde olsam, elindeki raporla dener; olmazsa o zaman yukarıda yazdığım ibarenin olduğu bir rapor alırım.

Bilgileriniz için teşekkür ederim. bu raporla dediğiniz gibi alamasam yeni rapor almak için başka bir Hanstanede’mi yoksa aynı hastane yemi müracaat etmeliyim ve 2. sefer rapor almak için müracaat etme hakım var mı. ( sağ ayağını kullanmasına gerek bırakmayacak özel donanımlı araç kullanır) bu ibreyi yazdırmak için nasıl bir dilekçe yazdırmak gerekiyor yada nasıl bir yol izlemem gerekiyor.selamlar

Bu raporun işe yarayacağını düşünüyorum. Öncve bunu deneyin mutlaka. Israrcı olun.

Yeni rapor için başka hastane de olur aynı hastane de. Fark etmez. Rapor süreci nasıl oluyor bilmiyorum. Ama raporu yazacak olan ortopedi doktoruna şifayen söylerseniz o şekilde yazar diye düşünüyorum. Ya da şöyle bi şey olabilir belki:

.. hastanesi başhekimliği'ne,

ÖTV muafiyetli araç satın alabilmek için, sağ ayağımı kullanmama gerek bırakmayacak özel donanıma sahip otomobil kullanıp kullanamayacağıma dair değerlendirmenin yapılarak tarafıma sağlık kurulu raporu verilmesini arz ederim.

1- Ben bugün Honda bayisine gittim bu raporumu gösterdim araç almak istiyorum dedim adam bana dedi biz özürlülere araba satmıyoruz neden dedim çok uğraşıyoruz devlet vergi konusunda zorluk çıkartıyor bu bayı Kocaeli de

2- Ben Renault bayisine gittim raporumu gösterdim raporda oran %32 yazılıdır baktı dedi oranın çok düşük ÖTV MTV sinden kabul etmezler

sizin bizzat bu konuda bir yazınız okumuştum demiştiniz oran hiçbir önemi yok dediğiniz için raporumdan oranı hiç size yazmadım kafam çok karıştı bu konuda beni aydınlatırsanız memun olurum

şimdiden teşekkürler.

Teşekkür ederim bilgileriniz için ben bugün Maliyeye gittim oran konusunda sordum onlarda oran önemli değil faydalanabilirsiniz (ne yapalım Allah onların gönlülerine göre işleri rast getirsin burada tüm dostlarıma sesleniyorum Honda bayilerinden araba almamalarını tasfiye ediyorum bizleri bu zihniyetle görenlere ders vermemiz lazım. Tüm dostlara selam

kardeşim. gaz tertibatı elden olarak ( Rapora tam Uygun) arabanı al. vergilerden kurtul. sonra ister gazı el kumandalı veya gazı çok basit sola aldırarakda kullanırsın.

BEnde sag diz üstü ampüteyim .
Ama anlamadigim neden size elden otomatik yazmislar onu anlamiyorum :s
otomatik vitesli araba yeterli deiglmi . ben suan araba kullaniyorum sadece otomatik vites.sag tarafta fren ve gaz ...sag tarafta olmasii biraz yoruyor beni ama yinede. yasalarr hic engel olmadii buna .

Üst Alt