Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayağımda 5cm kısalık var. Araç alımında vergi avantajından yararlanabilir miyim?

sizofren

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
5
Sağ ayakta 5 cm %40 kısalık var ayrıca %80 şizofreni raporum var ötv kdv indirimi sıfır araba alabilirmiyim

sizofren

Sağ bacaktaki kısalık manuel vitesli araç kullanmana mani olacak düzeydeyse, bu yönde raporun ehliyetin varsa, evet, araç alımında ötv-mtv muafiyetinden yararlanabilirsin

Merhaba Ben %80 ŞİZOFRENİ Raporum var ayrıyeten sağ ayağımda kısalık var 5 cm kadar rapor almadım ayağımdan, Ayağımda başka

engel yok yüzde kaç engelli rapor alabilirim.. Şimdi otomobil almak icin şizofreni %80 raporum oluyormu olmuyorsa ayagımdan

yüzde kaç rapor alıp indirimli otomobil alabiliyorum.. Balthazar hesabına göre ayagımdan kaç rapor almam lazım yada sadece

ayağımdan yüzde kaç engelli raporu alırsam ve otomobil alabiliyorum OturanBoğa

%80 şizofreni raporum işe yaramıyor yani ayakta 5 cm kısalık var raporum kaç olması gerek raporum ve ehliyetim yok :( OturanBoğa

ayağında güç kaybı yoksa 5 cm kısalıkla rapor alman çok zor ama şansını dene. pedallara basmakta zorluk çekmen önemli veya kısa ayağınla pedalları kullanamaman önemli. o zaman gaz fren tertibatı elle kumandalı araç kullanabilir raporu ile alabilirsin

sizofren

Öncelikle %80 raporunuzla araç alamazsınız çünkü alış amacınız farklı. ancak ayağınızdaki kısalık araç kullanmaya engel ise ve kurulda bunu onaylarsa %1 bile olsa ötv muafiyetinden faydalanabilirsiniz.

Otomobil almak için ayak kısalığından nası bir rapor almam gerekiyor %1 bile yetiyormuş anladığım kadarıyla

Hastaneye gideceksin ve ötv muafiyeti için rapor almak istiyorum diyeceksin. Raporda sağlık kurulu eğer tertibatlı araç kullanması uygundur diye yazarsa ötv muafiyetli araç alabilirsin. ancak sağ ayağa çok kolay vermiyolar diye biliyorum. yine de şansını denemende fayda var. kolaylıklar dilerim

sizofren

1 cm yetiyor diye bir şey yok.önce uzman çekimin manuel vitesli aracı özel donanım olmadan kullanamayacağına karar vermesi ve il sağlık müdürlüğüne sevk etmesi lazım, sonra oradaki komisyonun bu kararı teyit edecek kısıtlama kodları ile sürücü belgesini onaylaması lazım.
Sonra da Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibareli engelli sağlık kurulu raporu almalısın.

Üst Alt