Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayağımda hareket kısıtlılığı var. Otomatik vitesli araç kullanabilir miyim?

venom911

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
benim sağ ayağımda problem var sol ayağımı kullanabiliyorum bende otomatik vitesli araç kullanabilir raporu alsam ötv den muaf olur muyum?

tabiki kullanabilirsin bende senin gibiyim. 2006 model accent era (otom.) aldım.şu an halen kullanıyorum. sağ ayağımda hareket kısıtlılığı (güç kaybı) var. % 60 raporum var
yapman gereken;
1- devlet hastanesinden "özel tertibatlı araç kullanabilir" ibareli rapor almak (MUTLAKA RAPORDA BU BELİRTİLMELİ YOKSA ÖTV DEN MUAF OLAMAZSIN)
2- sonra otomobili seçmek (otomatik vitesli) tercih senin ama dizel otomatik alırsan daha iyi olur. 1500 veya 1600 motor al bence. (5 yılı göz önünde bulundur.)
3- sıfır otomobil alırsan bayi senin adına her türlü işlemi yapıyor zaten . (proje+aparat+montaj)
4- alacağın otomobile ötv ödemiyorsun ayrıca yıllık bandrol de (motorlu taşıtlar vergisi) ödemiyorsun. (5 yıl boyunca)
BU KADAR YARDIMCI OLABİLDİYSEM NE MUTLU BANA YİNEDE TAKILDIĞIN NOKTA VAR İSE BURADA BELİRT.

otomatik vitesli araçlar sağ ayakla kullanmaya dizayn edilmiş o nedenle sol ayak ile kullanacaksan pedalların yerini değişmen lazım. çünkü sol ayak ile kullanımda ufakta olsa risk olabileceği kanaatindayim.ve trafik ufakta olsa riski kaldırmaz.Ben şahsen trafik görevlisi olsam ve uygulamada denk gelse kesinlikle affetmem.

elden gaz fren kumandalı olunca hiç fark etmiyor benim de sağ ayakta sorun var yaklaşık 11 yıldır otomatik vites elden kumandalı araç kullanıyorum gayet menmunum

arkadaşlar (ehliyet) sağlık kurulu raporu için para ödüyor muyum? Bir de ehliyet kursları ücreti ne kadar bilginiz var mı?

Bazı hastaneler sürücü belgesi için ücret almıyor bazıları alıyor! Almamaları için diretin...

Sürücü belgesi için de kursla pazarlık edin.

Gaz pedalı sola da alınan bir donanım kullanabilirsiniz:

menox-pedals-02b.jpg
menox-pedals-01.jpg

paylaştığınız örnekler çok güzel teşekkür ederim

ben geçen hafta raporumu aldım fakat ben öğretmenlik için istemiştim raporumu ve o yüzden sadece istihdam işaretli raporumda şimdi ehliyet ve ötv siz araç alımı için ayrı bir rapor alsam mı daha kolay olur yoksa elimde bulunan bu rapora "otomatik vites özel tertibatlı araç kullanabilir h sınıfı ehliyet alabilir" ibarelerini ekletsem mi daha kolay olur? her hakkın tek raporda değerlendirmesi konusunda dilekçe örneğini burda görmüştüm sizce hangisi daha kolay olur bilgilendirirseniz çok sevinirim ....

O zman bir önceki raporumun bir önemi yok istediğim hastaneden gidip alabilirim sanırım.İnşallah kısa bir sürede alabilirim umarım.. Bir de özel tertibatlı yazınca her türlü otomobili alabilir miyim? Otomatik vites fakat tertibatlı araç için illa "otomotik vites kullanabilir "de yazması gerekli midir?

"özel donanım" ibaresi yeterli. Sağ alt ekstremiteden sakatlığı olanlar için sorun çıkartmıyorlar...

Sanırım cuma günü h sınıfı ehliyet içinde raporumu alıcam...Bir önceki raporuma bakarak herhangi ek birşey istemediler bir hafta içinde halletmiş oldum..

Maalesef raporu haftaya alıcam ama bi bakıma iyi oldu.Şimdi burda okuduğum başlıklarda bazı arkadaşların raporlarında oran yazmadığı için ötv den muaf olamadıklarını söylüyorlar.Bende 4 gündür rapor için uğraşıyorum ama 7 doktordan hiçbiri oran yazmadı daha önce aldığım %46 oranındaki raporum ek olarak yeni rapor için sunuldu.Bir önceki raporun hiçbir önemi yok mu ?
Sizce yeni aldığım rapora oran yazdırmalı mıyım yoksa bir önceki raporun oranı geçerli olur mu?

mutlaka oran yazılmalı ama oranın kesinlikle önemi yok %28 ile ben muafiyet aldım benimde sağ ayakta problem vardı

Yeni rapor sadece araç alımına dair değerlendirme içereceği için, önceki raporunuza bir zarar getirmez.

Benim çekincem o yönde değil şimdi yeni alacağım raporda oran yazmıyor bu sorun olur mu? Yani ötv siz araç alımında geçersiz mi olucak?

Yarın doktor son bir kez görüp belgeleri sağlık kuruluna vericem doktora söylesem bir oran yazsa diğer raporumdan farklı olsa bi önemi olur mu? Bilgilendirirseniz çok sevinirim yarın son gün..

Bu tartışmalı bir konu... Bence raporda oran bulunmasına gerek yok; çünkü araç için rapordaki oranın hiç bir önemi bulunmuyor.

Ama, bir arkadaşımız raporda oran olmadığı için araç alımında vergi dairesinin sorun çıkarttığını yazmıştı geçenlerde... Bu konuda nasıl hareket etmek gerek, bilemiyorum. Rapor oranı %40'In altına düşerse önceki rapora zarar verir mi, kurumlar işgüzarlık yapar mı, bilemiyorum.

Bugün doktora söyledim "ötv siz araç alımında sorun çıkıyormuş oran yazmadığı için" diye o da bu raporda oran yazmaz ama bir sorun olursa ben eklerim dedi.Yarın tekrar heyete giricem bakalım sonuç ne olacak?

Bugün heyete girdim yarın alıcam raporumu inşallah ileride araç alırken vergi dairesi sorun çıkartmaz....

sayın oturan boğa yukarıda resmini koyduğunuz (sağdaki) tertibatı yaptırabileceğim bir yer var mı?

Üst Alt