Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayağımda kısalık var. Rapor alabilir miyim?

kekecim

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
sağ ayagım kalça kemiklerin filmde bakıldıgında biri diğerine göre 5 cm kısalık gözüküyor normal olçüm yapıldıgında 3 cm sag ayagım kısa sol ayak parmaklarım biraz ayrık sol bacagım sag bacagıma göre biraz ince ben buzamana kadar hiç rapor almadım rapor için başvursam yüzde kaç alabilirim veya ayakta çalışamaz raporu alabilirmiyimy işçi yim tersanede çalışıyorum istanbulda ikamet ediyorum istanbul maltepe meslek hastanesi rapor verirmi acabateşekkür ederim

benim de sağ ayağımda polio sekeli yani 5 cm gibi kısalık ve incelik var, ben zor bela % 40 rapor alıp emeklilik başvurusu yaptım.ama kaç senedir uğraşıyorum sonunda oldu.

ğeçmiş olsun arkadaşım. rapor oranını gelince bizim gibi yani ortabedi rahatsızlıı olanlara zor anlar yaşatıyorlar.ama uğraşırsan alırsın diyebilirim.ben aldım .benim rahatsızlığım sağğ kalça kemiği çoktü dendi her sene bir santim kısalma var .çok uğraştırdılar ama sonuçta aldım sana kolay gelsin işallah sende alırsın

Bu linkte il il yetkili hastanelerin listesi var: http://www.engelliler.biz/forum/sag...taneler-ve-hakem-hastaneleri.html#post1353664

Sizin durumunuz aşağıdaki tabloya göre değerlendirilir. İşe yarar oranda rapor alabilmeniz için tablonun "G" maddesine uygun olmalısınız.

Tablo 3.4- Yürüyüş bozukluğuna göre özürlülük oranları.

Hastalık Derecesi hafif:
A: Alt ekstremite deantaljik yürüyüş, basma fazının kısalmasına ilave olarak ayak bileği, diz veya kalçada orta - ileri derecede artritik değişikliklerin tespit edilmesi:% 8
B: PozitifTrendelenburg testi ve kalçanın orta veya ileri derecede osteoartriti:% 12
C: Hasta (a) ve(b)şıklarını taşıyor ve bazen uzun yürüyüşlerde koltuk değneği veya baston kullanıyor (ancak evde ve işyerinde genellikle kullanmıyor):% 18
D: Hasta kısa bacak breysini (ayak bileği –ayak ortezi, AFO) rutin olarak kullanmak zorundadır:% 18

Hastalık Derecesi Orta:
E: Hasta tek baston veya tek koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır : %24
F: Hasta tek baston/tek koltuk değneğinin yanında kısa bacak breysini (AFO) sürekli kullanmak zorundadır: % 36
G: Hasta tek baston/tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini (Diz – ayak bileği –ayak ortezi, KAFO) sürekli kullanmak zorundadır:% 42
H: Hasta iki baston veya iki koltuk değneğini rutin olarak kullanmak zorundadır:% 48

Hastalık Derecesi Ciddi:
İ: Kısa bacak breysinin (AFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 60
J: Uzun bacak breysinin (KAFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 72
K: Çift taraflı altekstremite (AFO veya KAFO) breysinin yanısıra, iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 84
L: tekerlekli sandalyeye bağlı:% 96

Bu oranı nerden ve nasıl aldınız. Benim durumum da sizinkine benziyor ama bana %12 verdiler. Sizinkini neye göre hangi tabloya göre değerlendirdiler. Ayrıntılı bilgi verirseniz belki aynı sıkıntıyı yaşayan insanlara yardımcı olabilirsiniz.

ben tablo 4.1.2 ye göre aldım..% 40 olarak gitti ve aynen onaylandı..önceden tablo 3.4 göre vermişlerdi..% 40 almıştım,ankaradan 36 olarak geri gelmişti..

Üst Alt