Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayağımda kısıtlılık var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

cemankara

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim sağ femur kemiğinde parçalı kırıktan dolayı sağ ayağımda 5 cm fonksiyonel kısalık var diye 2017 tarihli raporum var. ÖTV indirimli Otomatik vitesli araba alabilirmiyim. Bunun için ne yapmam gerekir. Şimdiden teşekkür ederim.

cemankara
Raporunuzda ÖTV indirimli araç alabileceğiniz değerlendirildi mi?
Ehliyetiniz var mı?

H sınıfı ehliyet

Sağlık kuruluna girdim ötv indirimli kararını bugün verdi sağlık kurulu ama fazla bilgi vermediler. Tamam dediler raporu bir hafta sonra alacağım. şunuda söyleyim engelli ehliyetin varmı diye sordular. Yok dedim b sınıfı ehliyetim var. şimdi b sınıfı ehliyetimi h sınıfı olarak nasıl değiştireceğim.

cemankara H sınıfı ehliyet yok artık. Size kodların yazılacağı bir rapor verecekler. Bu raporla emniyete giderek eski ehliyetinizi değiştireceksiniz. Yine B olacak ama bu kez engele dair kodlar bulunacak.

Özel Tertibatlı Araç Kullanması Gereklidir. (ötv indirimi)

Aldığım raporun sonucu Özel Tertibatlı Araç Kullanması Gereklidir. (ötv indirimi) diye verdiler. bu raporda yüzde önemlimi % 10 ortopedi Şimdi ne yapmam lazım raporda kod yok.

Kullanacağın tertibat kodlarını il sağlık müdürlüğünde çeşitli hastanelerden doktorlar komisyonu toplanıp onlar belirliyor.
Normalde raporu aldığın hastanenin sağlık kurulu görevlisi rağorunu verirken sana bilgi verip yönlendirmesi lazım..

cemankara Bu araç almanız için gerekli.

Kodların olduğu rapor ise ehliyetinizin belirlenmesi için. Buna yönelik bir girişimde bulunmamışsanız aile hekimine gitmeniz gerekir. Sizi önce uzman doktora sevk edecek. Oradan da il sağlık müdürlüğünde heyete gireceksiniz. Size hangi kodlarla nasıl bir donanımın yapılması gerektiğine dair kodların bulunduğu raporu verecekler. Bu raporla emniyete gidip ehliyetinizi değiştirmeniz gerekiyor aynı zamanda.

Tekrar komisyona girilecekmiş Kodları onlar veriyorlarmış sağlık müdürlüğüne gideceksin dediler Komisyona gireceksin dediler. Kısacası sağlık kurulunun da pek bir şeyden haberi yok

aile hekimine ilk önce gitmek gerekiyormuş Yarın gideceğim bakalım sonrada komisyona gidecem

Özel Tertibatlı Araç Kullanması Gereklidir. (ötv indirimi) raporu hastaneden aldıktan sonra birde komisyona mı girmek gerekiyor.

cemankara Yukarıda bahsettiğimiz gibi, elinizde
https://www.engelliler.biz/forum/oz...v-siz-arac-alimi-icin-rapor-paylasimlari.html
başlıktaki örneklerde yer aldığı gibi bir rapor olacak. Hastanenin sağlık kurulu birimine başvurarak ve heyete girerek alınmış olacak. ÖTV'den muafiyeti belirtecek ve engelinizi belirtecek, oran bulunacak.

Bir de aile hekimi-uzman doktor- il sağlık müd. heyeti sırasını takip ederek alacağınız rapor vardır. Bunda oran olmaz. Sadece aracınızın nasıl donanımda olması gerektiğini belirten kodlar olur.

[FONT=sans-serif]Işte bu kodları sağlık müdürlüğünde komisyonda verilecekmiş

[/FONT]
Benim anlamadığım raporu alırken sağlık kuruluna heyete girdim aldığım raporda % oranı var özel tertibatlı araç kullanması gereklidir (ötv indirimi) şeklinde raporum var fakat kodlar yok kodları komisyon verecek dediler bu doğrumu

cemankara o rapor araç almanız için. Ehliyet için kodların olması gerekiyor, bunu da il sağlık müd. komisyonu veriyor.

Tamam Sağlık müdürlüğüne
1-Aile hekimi ve uzman doktorun verdiği raporu
2-Engelli Sağlık Kurulu Raporunu (Fotokopisi)
3-Dilekçe
verdim. Komisyon ayda bir toplanıyormuş

Alacağımız araç ile ilgili proje çizilmesine kim karar veriyor sanırım bu da komisyonda karar veriliyor.

Merhaba,
2012 yılında aldığım H sınıfı ehliyeti alabilir sürücü belgesi sağlık raporu ötv siz araç alımında yeterli midir. Sağ ayak bileğim de iyi huylu tümörden dolayı kitle bulunmaktadır. Sağlık kurulu raporumda "otomatik vitesli araç" kullanabilir ibaresi yazılmaktadır. Teşekkür ederim

AloneKadikoy Maalesef 2016 da sistem değiştiğinden dolayı öncelikle sağlık ocağına ordan uzman doktora gidiyorsunuz onlar gerek duyarsa sizi il sağlık müdürlüğündeki komisyona sevk ediyor ordan alıyorsunuz raporunuzu

Engel durumum sürekli olduğundan 2012 yılında aldığım Sağlık Kurulu raporunu 2015 yılında H sınıfı ehliyeti olarak trafikten aldım. 2012 yılında aldığım raporun hiç bir hükmü kalmadı mı. Yada bu raporun ötv'siz araç alımında hiç bir hükmü kalmadı mı?

Ehliyet için aldığın raporun hükmü kalmadı ehliyetini değiştirmeni isteyecekler araba alırken ehliyet değiştirmek için gittiğinde de yeni yasaya uygun bir ehliyet alabilir raporu isteyecekler

otomatik vitesli araç alımı

Benim sağ alt ekstremite de 4 cm kısalık var raporumda ''Özel tertibatlı araç kullanması gereklidir'' şeklinde Ben Özel tertibatlı Otomatik vitesli araç almak istiyorum. Otomatik vitesli araç almam için bir neden yok sanırım.

Mtv

ötv indirimli araç aldığımız zaman o aracın motorlu taşıtlar vergisi ödeniyor mu?

Ben persembe günü raporu yenilicem hem ÖTV hem ehliyet için direkt hastahaneye mi gideyim yoksa extra gitmem gereken yerler varmı birtek hastane bu işi hallediyormu

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bohraz Ehliyet için öncelikle sağlık ocağına gideceksiniz. Daha sonra hastaneye.
cemankara Sol ayağınızda engeliniz yok debriyajı kullanabilirsiniz o yüzden otomatik vites sizin için özel tertibat yerine geçmez. Size elden gaz ve fren tertibatı yazarlar büyük ihtimal.

Sağlık ocağında ne yapicam biraz anlatirmisin birkan01 işin aslı bnm%95 sürekli raporum var ehliyet 2022 ve ÖTV araç indirimi ni rapora ekletmem gerekiyor baştan bilemedik biz şimdi yapicaz o işleri

@bohraz %95 raporun varsa yeterli zaten %90 ve üzeri olan herkes alabiliyor. Sağlık ocağına ehliyet alacağını söyleyeceksin o da muayene edecek ve gerekli gördüğü uzman doktorlara sevk edecek seni. Ortopedi, göz nöroloji vs. vs.

engelin neyse onunla ilgili bölümlere sevk eder. Bu kağıtla beraber istediğin bir devlet hastanesindeki kurula gideceksin orada sağlık ocağındaki doktorun yazdığı her bir bölüm için ücret ödeyeceksin ( Ben 4 bölüm için 200 TL ödedim.) Daha sonra doktorlara muayene olacaksın. Onlarda hastalığını yazıp sürücü olur özel tertibatlı araç kullanması gereklidir, komisyona sevki uygundur yazacaklar. Ya da direk 2. sınıf sürücü olur yazıp komisyona girmeden ehliyet almak için sağlık raporunu verecekler. Engelini bilmiyorum fakat sürücü olamaz kararı da çıkabilir.

birkan01 çok teşekkür ederim cevapların için tetraplejiyim yani omurilik C5 seviyesi zedeli bedensel engelliyim parmak hareketleri sıkıntılı ama genel olarak seviyenin en iyilerindenim çok şükür inşallah alırım zaten araç sürüyorum doktor da verir inşallah

Özel tertibatlı araç kullanması gereklidir yazdılar. Otomatik vitesi de isteğe göre alabiliyorum. Ehliyet için kodları sağlık müdürlüğü verecek

ötv indirimi

merhaba;

Sağ alt eskremitede doğuştan kalça çıkıklığına bağlı olarak 12cm kısalık mevcuttur.İl sağlık komisyonunundan araç uyarlama kodlarından,ötv indiriminden faydalanmam için il sağlık komisyonunda yazması gereken kodlar nelerdir teşekkürler.

HAKAN6181

Sürücü belgesinde:
102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
10.02 Otomatik vites
31. Pedal uyarlamaları ve pedal tedbirleri
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir

Ayrıca araç alımına temel olacak engelli sağlık kurulu raporunda "özel donanımlı araç kullanmalıdır" diye ibare olmalı

Üst Alt