Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayağımdaki hareket kısıtlılığı ile ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

Sorlandet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, sağ ayak bileğimde iki topukda da çivi var yüzde otuz civarlarında da hareket kısıtlılığı var sizce ortalama yüzde kaç engelli raporu alırım . devlet hastanesinden ötv siz araç için ortopedik engel raporu için hangi doktorlara muayene oluyoruz ve raporda ne yazmalı...

Sorlandet

Araç için ortopedik engeliniz olduğu için % 1 bile olsa yeterli olur, ancak "özel tertibatlı araç alabilir" ibaresinin olması yeterli.

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi listesindeki ilinizde bulunan hastanenin sağlık kurulu birimine başvurup randevu alın. Size bir evrak verecekler ve üzerinde çeşitli poliklinikler olacak. Hepsini gezerek görüş almanız gerekli. Nihayetinde araç almanızda bir problem görülmezse bu raporu yazarlar.

Diğer yandan mevcut ehliyetiniz varsa bunu da değiştirmeniz, yoksa almanız gerekir. Aile hekimliği, uzman hekim sevki ve Aile sosyal pol. il müdürlüğünde heyete girerek alacağınız raporda da yine nasıl araç kullanacağınıza dair kodların olduğu ehliyet raporunu almanız gerekir.

Sorlandet

Benimde sağ ayak bileğimde sinir hasarı nedeniyle hareket kısıtlılığı mevcut. Ayağımı yukarı ve dışa doğru çeviremiyordum. Buna göre hastaneden %10 oranlı özel tertibatlı (sol gaz pedalı-otomatik vites) araç kullanır raporu ile aracımı aldım. Gelir İdaresinden de özelge istemiştim o da olumlu geldi.

Benim' de sağ ayak bileğim donduruldu ve raporumda tertibatlı araç kullanabilir yazdığı için alabildim.
KKELEBEKK in dediği gibi her bölümü gezmenize gerek yok, sinirlerde problem varsa nöroloji ye gidin yoksa gerek yok. Ortopedi ve fizik yeterlidir.

Ben' de ortopedi, fizik, nöroloji ye muayene oldum. ( benim sinirlerde de sorun olduğu için nörolojiye gittim )

Kutgaru

merhaba

bende aynı durumdayım sol gaz pedalı otomatik vites özelge verdim Ankaraya göndermişler aceba sizede mi aynı oldu ve ne kadar zamanda cevap aldınız? hayırlı olsun

benim özelgem Ankara ya gideli 1 ayoldu. İlgilenen bayanı dün aradım uzun uzun haztalığımın tanısını anlamadığı için o nada anlattım. Tertibata gerek yoktur yazması sıkıntı dedi dedim devamı otomatik vites araç kullanması uygundur yazıyor benim sorunum soldizimde nasıl bir tertbat yazılması gerekiyor dedim tertibat işte dedi. bimer cimer naci ağbal hepsine mail attım.

özelgeye cevabın hemen çıkmaz aylar sürüyor bu diyor birde. Benim 2 aracım olacak aynı kanun aynı rapor aynı hastalık dedim daha önce araç aldın mı diye sordu aldım dedim hımmmm cevasını veriyor vallahi kafayı yicem

kurtoglukurt50

Ben kendim interaktif vergi dairesi üzerinden başvurdum. Sanırım şanslıydım ki 14. gün özelge talebim cevaplandı. Aracımı aldım, tertibatları v.s. takıldı, çok şükür şu an kullanıyorum.

İnşallah sizinki de sorunsuz hallolur.

Teşekkürler.. KKELEBEKK
şimdi tek sorun , silahsız güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum ortopedik engel li raporu almak işimi yapmaya engel mi

Son düzenleme:
Hayır, o raporu işyerinize bildirmeniz de gerekmiyor zaten

OturanBoğa

Otv siz araç almak için sağlık raporunu vergi dairesi ne verdiğimizde sistem de gözükmüyor mu biz iş yerine(resmi kurum) verirsek mi görüyorlar

Sorlandet

ne devlet kurumu ne özel sektör işvereni engelli raporunu görebilir. Siz beyan etmediğiniz sürece raporunuz var-yok fark etmez

Sağ ayak bilekte 10 derece ekin deformitesi mevcut, dorsifleksiyon hareketi yok plantar fleksiyonu tam, inversiyon ve eversiyon hareketleri minimal kısıtlı. eylemde dejenerasyon mevcuttur durum bildirir raporu verildi sizce yüzde kaç engelli raporu alırım

Benzer durumda rapor alan arkadaşlar yok mu?

bir arkadaşım %3 engel oranlı rapor aldı ankara numune hastanesinden sağ ayağında sinir lezyonu var raporu sürekli ibareli
diğer yazan kısmında SKK sol ayağa uyarlamış gaz pedallı ötv muafiyetli otomatik araç kullanır araç alırsa ilerde sıkıntı çıkarmı

ottobock

Çok benzer durumda (benim oranım %10) ÖTV istisnalı araç aldım. (Sol ayaktan gaz pedallı) Sorun yaşayacağını sanmam.

Arkadaşlar bugün otv indirimi ve vergi indirimi rapor almak için üniversite hastanesine gittim sırayla muayene lerimi oldum doktorlar rahatsızlıklarımı yazdılar ama oran vermediler heyet odası ayın 19 gün verdi heyete girmek için heyettemi oran verecekler anlamadım

Zor olan hasta olmak mı rapor almak mı diye düşündüm bir an (tabiki hasta olmak daha zor) bu sayfada en azından içimizi döküyoruz bence anlamlı bir site...

üniversite hastanesine gittim sırayla muayene oldum
Ortopedi :
Opere ayak bimalleol kırığı, bakla profide kemik kaynaması tam, tibio-taler eklem artozu mevcut, sağ ayak dorsifleksiyon kısıtlı ayak bileğinde fleksiyonu hareketi mevcut sağ ayak 1,5 cm kısa
Nöroloji :
Psöriatik artrit ve sağ ayak kırığı nedeniyle düşük ayak var
Dermatoloji :
15 yıldır psöriasis vulgaris mevcut 15 mlg/haftada 1 metotreksat kullanıyor pasi 6,4 (vucut yüzey alanının yüzde 20 etkilenmiş.
Fizik:
7sene önçe psöriatik artrit tanısı alan hasta mtx(enj)15 mlg haftada bir,
12 sene önçe sağ ayak bilek kırılma öyküsü her iki malleol hizasında materyal mevcut sağ ayak 20 derece dorsifleksiyonda kısıtlılık mevcut. Sağ ayak 2cm kısa plantar fleksiyonu acık diğer eha kısıtlı.
Crp;1,53, ayak bilateral 2.parmak elde sağ el 3 parmak artrit sağ mkf sıkmak ile uyumlu. ileri biyolojik ajan uygundur

Diye yazdılar ayın 19 randevu verdiler heyet için orada oran vereceklermiş
Otv indirimi ve vergi indirimi için rapor alıyorum benzer durumu olan arkadaşların aldıkları oranları da merak ediyorum acıkcası...

üniversite hastanesine gittim sırayla muayene oldum
Ortopedi :
Opere ayak bimalleol kırığı, bakla profide kemik kaynaması tam, tibio-taler eklem artozu mevcut, sağ ayak dorsifleksiyon kısıtlı ayak bileğinde fleksiyonu hareketi mevcut sağ ayak 1,5 cm kısa
Nöroloji :
Psöriatik artrit ve sağ ayak kırığı nedeniyle düşük ayak var
Dermatoloji :
15 yıldır psöriasis vulgaris mevcut 15 mlg/haftada 1 metotreksat kullanıyor pasi 6,4 (vucut yüzey alanının yüzde 20 etkilenmiş.
Fizik:
7sene önçe psöriatik artrit tanısı alan hasta mtx(enj)15 mlg haftada bir,
12 sene önçe sağ ayak bilek kırılma öyküsü her iki malleol hizasında materyal mevcut sağ ayak 20 derece dorsifleksiyonda kısıtlılık mevcut. Sağ ayak 2cm kısa plantar fleksiyonu acık diğer eha kısıtlı.
Crp;1,53, ayak bilateral 2.parmak elde sağ el 3 parmak artrit sağ mkf sıkmak ile uyumlu. ileri biyolojik ajan uygundur

Diye yazdılar Haziran 19 randevu verdiler heyet için orada oran vereceklermiş
Otv indirimi ve vergi indirimi için rapor alıyorum benzer durumu olan arkadaşların aldıkları oranları da merak ediyorum acıkcası...

Eha göre tablo 3:10, a göre % 15 oran

H sınıfı ehliyet alabilir, hasta otomatik vitesli araç ( pedal sol tarafa) kullanabilir
Şeklinde yazdı bu şekilde ötv indirimi alabilecekmiyim
OturanBoğa

Mümin Çelik

Gelir İdaresi ne gittim ( özel tertibatlı araç alabilir) ibaresini de eklensin dediler
Doktora yazdırdım rapora bakalım sonuç 15 gün sonra geliçek

Eha göre yüzde 15 vermişler sağ ayak 2cm kısa cetvele göre yuzde 5 yapar oran vermemişler artrit den kalıcı hasar olmasına rağmen oran vermediler tedavi önermişler :)
Sağ ayak bileğimde eha yuzde onbeş oran var ve hasar kalıcı yalnız raporu diğer hastalıklar ilerler diye 6 ay sureli vermişler gelir idaresinden interaktif özelge talep ettim 6 ay sureli raporla otv istisnasından yararlanabilirmiyim diye bakalım sonuç ne zaman ve ne şekilde geliçek il sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz etmeyi düşünüyorum düşük oran vermelerini gectim kalıcı engele geçici rapor veriyorlar

Üst Alt