Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayağından sakatlığı olanların ÖTV ve MTV muafiyetli araç almaları için rapor..?

Evrenos

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
SeLam arkadasLar. ötv ve mtv'den muaf oLmak icin hastaneden alıcagımız raporda '' Sağ ayağını kullanmasını gerektirmeyecek özel donanıma sahip aracı kullanmak için H sınıfı sürücü belgesi alabilir '' ibareLi rapor aLsam işimi görür mü?
benim probLemim sağ ayagımda, diz aLtından protez kuLLanıyorum.
Ayrıca bir sorum daha oLucak. Bu yüzde Hesabı örneğin;

35.500 * 37 = 13.135
35.500 - 13.135 = 22365

Bu SekiLde mi oluyor? Yoksa şu şekilde mi?

35.500 / 1.37 = 25912

Şu anda devletin yeni çıkardığı tşvik paketi sebebiyle sıfır araçlarda 3 aylığına ÖTV indirimi yapıldı, Yani şu anda 1600cc ye kadar satılan tüm otomobillerde ÖTV %37 den %18 e düştü. Dolayısı ile engellilerin aldığı indirim de düştü. Sizin ikinci formülünüz bu indirim gerçekleşmeden önceki durum için geçerli idi... İndirim öncesi için kabaca şu hesabı yapabilirsiniz;

Yaklaşık ÖTV indirimli alacağınız fiyat = (Anahtar teslim fiyatı) x 0,73

Seç beğen al:
"Sağ ayağını kullanmasına gerek olmayacak özel donanıma sahip otomobil alabilir, H sınıfı sürücü olur"
veya:
"Sağ ayağını kullanmasına gerek olmayacak, gaz pedalı sol tarafa alınmış özel donanıma sahip otomatik vitesli otomobil alabilir, H sınıfı sürücü olur"
veya:
"Sağ ayağını kullanmasına gerek olmayacak,elle kumandalı özel donanıma sahip otomobil alabilir, H sınıfı sürücü olur"

Şöyle bir rapor verilebiliyor mu peki sevgili Oturanboğa;

"Özel tertibatlı, otomatik vites araç kullanabilir"

:)

benim kafam iyice karıştı. şimdi almak istedigim arabanın fiyatı 31000 TL bize olacak fiyatı nedir bunun arkadaslar:?

Yaklaşık hesap: 31.000 / 1.37 = 22.627 tl.

cok tşk ederim kardeş yardımlarınız icin ALLAh Razı olsun

Üst Alt