Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayağını tamamen kaybeden babam adına ÖTV'den muaf araç alıp kullanabilir miyim?

ahu

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhabalar.benim babam iş kazası sonucunda sağ ayağını tamamen kaybetti ve belden protez kullanmakta ,babamın ehliyeti yok,babam adına nasıl engelli arabası alabiliriz acaba ve kızı olarak bu arabayı ben kullanabilirmiyim bunun için hangi şartlar aranıyor nerelere başvurmam gerekiyor bu konuda hiç bir bilgiye sahip değilim beni aydınlatırsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim...

Maalesef babanızın adına araç alıp kullanabilmeniz için rapor oranının %90 ve üzeri olması gerekir.. Tek bacak kaybıyla bu oranı almanız imkansız.. Ancak kendisi kullanması şartıyla gerekli ibareli rapor ve H sınıfı ehliyete sahip olarak araç alımında ÖTV'den muaf olabilir ve kendisi dışında sağ bacaktan engelli olan ve H sınıfı ehliyete sahip bi başka engelli kişi kullanabilir bu aracı..

peki bu rapor oranını sadece bacakla değilde yaşlı olduğu için hani göz muaynesiyle falan yükseltip %90 yapsak olurmu yada yapabilirmiyiz acaba

Yani çok net birşeyde söylemek istemiyorum yine isterseniz raporu yoksa hiç alın rapor, bütün rahatsızlıklarını sıralayın.. En azından http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html başlığını inceleyin, diğer haklarından yararlanabilirsiniz.. Ama tek gözün görmemesi halinde bile %32 alınıyor.. Yani birde balthazard formülünde toplanıyor bunlar.. %90 alması şu halde imkansız görünüyor.. Rapor daha önce almamışsanız ve almayı düşünürseniz, http://www.engelliler.biz/forum/sag...tek-bir-saglik-raporu-almak-icin-dilekce.html başlığındaki gibi bir dilekçeyide eklerseniz tek tek uğraşmazsınız sonraki süreçte..

raporu 15 yıl önce kaza geçiirdiği zaman sadece bacağı için % 60 vermişlerdi şuan ben raporu yenileicemde ama işte nasıl bir rapor isteniyo bilmediğim için araşatırıp ona göre doğru bir rapor çıkartmak istiyorum kusura bakmayın sizide ikide bir rahatsız ediyorum ...

Yok est, yardımcı olabilirsek ne mutlu..
Dediğim gibi siz kullanacaksanız %90 oranı olması yeterli..
Kendisi kullanacaksa rapor oranının önemi yoktur, 'özel donanımlı araç kullanabilir, H sınıfı ehliyet alabilir' raporu alması gerekir.. Daha önce B sınıfı ehliyeti varsa sürücü kursuna kaydını yaptırıp sadece direksiyon sınavından geçerek emniyetten B sınıfı ehliyetini verip H sınıfı ehliyetini alabilir.. Yoksa H sınıfı ehliyet almak için başvurur ve aldığında da araç alımında ÖTV'den muaf olabilir.. Bu aracıda yalnızca kendisiyle aynı engele sahip, H sınıfı ehliyeti bulunan kişiler kullanabilir..
http://www.engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/55000-kimler-arac-aliminda-vergi-avantajindan-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

hıım anladım tamam ilginiz için çok teşekkür ederim iyiakşamlar...

Üst Alt