Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayak engelli olup manuel vitesi içeren kodlarla ehliyet alan var mı?

UZAKLAR

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar merhaba, ehliyet yenileme için başvuru yaptım ve aldığım raporda sol ayağa uyarlı gaz kontrolü, sadece otomatik vites gibi bulgular yazılmış.
Şimdi gelelim asıl soruya, 21 yaşımdan itibaren (yaklaşık 30 yıldır) fren ve gaz sağ el ile kontrol edilen manuel araçlar kullandım ve şu an ki aracım da gene manuel vitesli ve fren/gaz pedalı el ile kontrol ediliyor. Rapora itiraz etmeyi düşünüyorum da bir arkadaş sağ ayak engelli kişilere yeni yönetmelik gereği sadece otomatik vitesli araç kullanabilir ehliyeti verildiğinden bahsetti. Sağ ayak engelli olup hem manuel hem de otomatik vites kodlarının yazılı olduğu rapor alan arkadaşımız veya konu hakkında bilgisi varmı acaba? Varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

Malesef sadece otomatik vitesli araç kullanabilir kodu verilecektir. 10.02 ve 78 kodları

Üst Alt