Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayak engelliyim. Araç almak istiyorum..?

arizona

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
24
rapor %58 sürekli
%20 onkoloji
%48 kas iskelet sistemi (protez , çift kanedyen ile mobilize oluyor)

Ama arka tarafta ne ötv indirimi nede özel tertibatlı araç kullanabilir yazmıyor .
Dilekçemde 2 sinide yazmıştım her ihtimale karsılık ama yinede birşey yazılmamış.

Suanki ehliyetim daha önce aldığım B sınıfı
Şimdi benim ne yapmam gerekiyor ?
Ayrıca Ötv indirimli arac alabilirmiyim ? Otomatik veya özel tertibatlı olursa benden baska kimse kullanabilirmi ?
Yada ben bir başkasının aracını kullanabilirmiyim ?
Raporu daha yeni aldım yazılmama ihtimali varsa tekrar hastaneye gidip düzeltireyim mi ?

Heyetler artık bu konuda karar vermiyor. Yapmanız gereken ilinizdeki il sağlık kuruluna müracaat etmek ilk önce Aile hekimine gideceksiniz aile hekimi sizi ortopedi ye sevk edecek ister devlet ister özel hastaneden ortopedi doktoruna muayene olacaksınız hastaneye gidince ehliyet için diye belirtin ayrı muayene olacaksınız 50 tl ödeyeceksiniz hastanedeki doktorun sizi mutlaka sağlık kurula sevk etmesi gerek yoksa olmaz sevk aldıktan sonra sağlık il müdürlüğüne gidip kurul günü alacaksınız ve oradan çıkan sonuç ile mutlaka maliye ye danışın ötv indiriminden yararlana bilir miyim diye ona göre ehliyet değiştirin ben daha yeni yaptım bu işlemleri maliye yararlanabilirsiniz deyince ehliyeti değiştirdim hatta yeni ehliyet bugün elime geldi

Aracı senden başkası kullanamaz ehliyet yine B olacak 50 tl devlet hastanelerinde özeli bilmiyorum ama özeller pek karışmıyor bende sol diz protezliyim kuruldan çıkan kodlar ehliyete yazılıyor bende 78 47 ve 102 kodları vardı ehliyetime de yazmışlar

Üst Alt