Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sağ ayak parmaklarım istemsiz kıpırdıyor? Sizce bu gelişme mi?
arkadaşlar trafik kazası geçireli tam 45 gün oldu l 1 kırığım vardı amelayatım ıyı geçtı ama ayak bıleklerımden aşagı hareket yoktu bugun sabah kalktıkdan sonra eşim ayagıma masaj yaparken ayak paramgımın yukarı asagı hareketı farkettı daha sonra bende hareketı hıssettım sızce bu gelısmemı ? umutsuzluk başlarken bir ısık mı bu sizce?
geçmiş olsun bu gibi hareketler omurilik felçlilerinde sıkça rastlanabiliyor istem dışı hareketlenme ise sadece kasılmadır o tabi bu kasılmaları iği olarakta yorumlayan doktorlar var normal sıradan hareket olarakta yorumlayan var eğer bu hareket sizin isteminiz doğrultusunda oluyor ise bu bir gelişmedir ama her iki durumdada moralinizi bozmayıp yüksek moral ile tedavinizi yani egzersizlerinize devam edin
parmağını kendisi harekete geçirmiyor fakat hareketi ve hareketin yönünü( aşağı mı yukarı mı sağa mı sola mı olduğunu) biliyor. Kıpırdıyor diyor bkaıyruz kıpırdıyor.
Bu hareketler en azından orayı etkileyen sinirlerin ölmediğini göstermez mi?
kazadan 2 ay sonra aynı parmak hareketi bendede başladı 2 sene oldu halen hiçbirşey değişmedi tabi açısı gittikçe arttı zamanla kasılmalar dahada artıyor ve verdiği tek şey acı ben ayaklarımı oynatmaktan vaz geçtim sadece acısı olmasa ona razıyım
iyiye yormak lazım bence iyi birşey hiç kıpırdamamasından daha iyidir ben yaklaşık 1 sene ayağımı ve parmaklarımı kıpırdatamıyordum ama hissediyordum şuan çokşükür yürüyorum bence iyiye yormakta fayda var inşallah enkısazamanda sağlına kavuşursun
Sizde bacaklarda hareket yok mu peki? sadece kasılmalar mı var? ben bu hafta ayakta durmaya başladım ve fizyoterapistimin elinden tutarak adım atıyorum.
bacaklarımın ön tarafındaki kasları normal arka tarafla işlevsiz ayk bileklerim çalışmıyor yürüteç yaradımyla yürüyorum kazdan üç ya sonra bu hale geldim o günden bu yana bir milim ilerleme olmadı sadece kasılmalar ve ağrılar arttı
Arkadaşlar sizin isteminiz dışında olan hareketler moralinizi bozmak istemem ama bu hareketler sinirlerin kasılmasından meydana geliyo dediğim gibi bu tür hareketler bir çok omurilik felci arkadaşlarımızda görülebilmekte omurilik öyle tuhaf birşey ki yaradan oka güzel yaratmışki omurilik vucudumuzun birnevi tırafosu omurilik halkalarının içerisinden geçen sinirler vucudumuzun tüm hareket his sinirleri içerisinden geçmekte örgülü bir saç düşünün aynı öyle omuriliğimizin içerisindeki sinirlerde kırılan veya hasar gören nokta artık vucudumuzda hangi bölgemizin hareket siniri ise kişiye göre değişiklik gösterebilmekte sadece yapmamız gereken mümkün mertebe moralimizi yüksek tutmak ve azim
mesela kendimden bir örnek vereyim ben t12 sevyesinde omurlik felciyim benimle aynı sevyede olan bir arkadaşım kimseden yardım almadan merdivenleri dahi çıkabilmekte ben ise volkırla bile yürüyememekteyim normal bir bakış açımızla şaşılacak şey hatta onun hasarı daha büyük doktorların deyimine göre nedense ben yürüyemiyoru o arkadaşımız şuanda yürüm ecihazını bile atmış kendi ayakları üzerinde durabilmekte diyeceğim o ki hiç bir şekilde moralimizi bozmuyor ve hayattan bir şekilde zevk almaya bakalım ok allah hepimizin tüm hasta yaşlı düşmüş kısacası yardıma olan tüm kişilerin yardımcısı olsun allah iki iğiliğinden birini hayırlı bir şekilde nasip etsin
hı birde dediğim gibi omurilik çok hassas ve tuhaf birşey akıl erdirmek mümkün değil sakın ola vay efendim o yürüyebilmeye başladı da ben neden hala azıcık bile yol kat edemedim deyipte kendinizi sıkıntıya koyupta şu yaşanması helede türkiyede yaşanması çok çok zor olan hayatımızı kendimize zehi etmeyelim