Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayak polio sekeliyim. Alacağım aracı kimler kullanabilir?

serzann

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
sağ ayak polio sekeliyim eski b sınıfı ehliyetim vardı engelli ehliyeti alacağım.ötvsiz araç otomatik tertibatlı araç alacağım gaz pedalı sola alınsa yakınım kullanabilirmi dduyduguma göre ihtiyaç anında paspasın altına girebilecek aparatlarda varmıs yada bir yakınımın kullanabilmesi için bana uygun hangi tertibatlar olur .
şimdiden teşekkürler.

bunlar size verilecek ehliyet raporlarında yazılacak kodlarla ve teşhislerle belirleniyor sanırım

serzann

Her şey ruhsata yazılacak olan ibarelere bağlı. TSE'nin vereceği raporda 3. dereceye kadar yakınların kullanabileceğine dair alan işaretli olursa ruhsat'ı buna göre düzenletebiliyorsunuz.

cevabınız için çk teşekkür ederim dediğim gibi sağ ayak polio sekeliyim verirlermi bu izni

serzann Ben elden gaz-fren tertibatla herkes kullanabilir yazdırdım ruhsata. Olmaz diye bir şey yok ama evraklara bağlı. :)

nasıl yazdırdınız rica ile oluyormu bu işler :)

Rica demedim ki, evraklara bağlı dedim. Belirttiğim gibi TSE'nin raporunda başkalarının kullanımına dair ibare işaretli olursa ruhsatın sonradan değiştirilmesi dahi söz konusu. serzann

peki süreç nasıldır bir ay önce heyetten 40 oranında rapor aldım yarın için uğrasacam eski b ehliyetim var.ilk önce ne yyapmalıyım sırasıyla

serzann

% 40 olan raporunuzda araç alımı değerlendirilmiş mi, özel donanımlı araç kullanabilir yazıyor mu?

serzann
O zaman önce aile hekimine gitmeniz gerekir ehliyet için rapor alımını başlatmanız gerekir. İlk olarak hastaneye uzman bir doktora sevk edecek, oradan da il sağlık müdürlüğünden randevu almanız için yönlendirileceksiniz.

il sağlık müdürlüğüne raporlamı gidecem bide bu süre ne kadar sürer eski ehliyetim var.bid tse den bahsettiniz

serzann

Yoğunluğa göre değişir ama çok uzun sürmez. Ehliyetiniz eski olduğu için donanımlı araç için kodların bulunduğu raporu almanız gerekir. Daha sonra emniyetle görüşmelisiniz ehliyet değişimi için.

TSE araç alırken donanım çizildikten sonra karşınıza çıkacak. TSE tarafından onaylanacak ve başkasının kullanımına dair değerlendirmenin yapılıp yapılmadığı önemli olacak. Araç bayiileriyle bu konuyu görüşürsünüz sonra. Önce ehliyet işlemini halletmeniz gerekir.

Üst Alt