Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayak polio sekeliyim. Ehliyetteki kodlar hakkında bilgi alabilir miyim?

feyza

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
sağ alt extrem polio sekeliyim.uzun yürüme cihazı kullanıyorum.özür oranım %42.Yeni bir arac almak istiyorum.Ama ehliyeti yenilemem gerektiği söylendi.2005 ten beri ehliyetim var.2006 ve 2011 de aldığım araçlarda solda gaz pedali ek yapılmış otomatik vites araçlardı..2015 te çıkan yasa ile arabanın teknik donanımında hiç bir değişiklik yapılmadığından eşimde kullanabilir diye ruhsata işlediler.Hangi kodların yazılması gerekir.Bu kodlardan biri yanlış yazılır eşim kullanamaz diye çok korkuyorum.gözlüğümde var.
aile hekimi beni yalnız ortopediye sevk etti .Göze sevk etmedi.ortopedi de sadece sağ ayak polio sekeli uzun yürüme cihazı kullanıyor diye yazdı.Başka bir şey yazmalı mı . Özel donanımlı otomatik vites araç kullanabilir gibi.....cok acil lütfen cevap yazabilir misiniz.

feyza

Ne yazarlarsa yazsınlar zaten eşiniz aracı kullanır. TSE bu konuda sorun çıkartmaz. Şu üç kod iş görecektir:

25.08 Soldaki hız pedalı
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz

Benimde aynı sag ayak polio sekeli ve benimde ehliyet eski ehliyet.2001 yılında almıstm.ehliyetimı yenileyebilmem icin hangi aşamalardan geçmek lazım.hangi işlemler yapılmalı.aile hekimligmze mi basvurcaz? Sonra nerelerde işlem yapcaz

Teşekkür ederim .oturan boğa.TSE nin bir süresi varmı biz basvurduk TSE okey verdi ama ehliyette ve raporda emniyet sorun çıkardı güncellenmesi gerekiyor diye.şimdi kurulu bekliyorum .raporu görürsem diğer evraklarim önce hazırlandığı için buna TSE dahil trafik sorun çıkarır mi.maliyede sorun yok ama trafik yeni rapor kodlu olan rapordan istedi

H sınıfı ehliyetin B sınıfına dönüşümü prosedürü (2016 itibariyle)

ÖNCELİKLE İNSANLARIN YANLIŞ YÖNLENDİRMELERİNDEN DOLAYI BUNU YAZMA İHTİYACI DUYDUM.
16.02.2016 İTİBARİYLE H EHLİYETİMİ B YE DÖNÜŞTÜRDÜM.*
YAPILMASI GEREKENLER ŞUNLAR:

1-AİLE HEKİMİ YADA PRATİSYEN HEKİME GİDİP DURUMU İZAH EDİYORSUNUZ(BU BİRAZ VAKTİNİZİ ALIYOR ÇÜNKÜ NET OLARAK PROSEDÜRÜ BİLMİYORLAR) RAHATSIZLIĞINIZA GÖRE SİZİ UZMAN/UZMANLARA SEVKEDİYOR

2-UZMAN DOKTOR VEYA DOKTORLAR ÖZEL TERTİBATLI(OTOMATİK VİTES GİBİ) ARAÇ KULLANABİLECEĞİNİZİ SÜRÜCÜ OLABİLECEĞİNİZİ YAZIYOR.

3-UZMAN ONAYINDAN SONRA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİNDE KURULAN KOMİSYONA GİDİYORSUNUZ. HAFTANIN BELİRLİ GÜNLERİ KOMİSYON TOPLANIYOR. ONLARADA DERDİNİZİ NASIL BİR ARABA KULLANACAĞINIZI ANLATIYORSUNUZ. KOMİSYON TERTİBATA KARAR VERİP BELİRLENEN KODLARI RAPORA YAZIP İMZALIYOR
SÜRÜCÜ SAĞLIK RAPORU İŞLEMLERİ BURADA BİTİYOR....
Bu yazıyı sitedeki bir üye yazmıştı ordan almıştım.

Merhaba
ortopedi doktoru rapora sağ alt extremite polio sekeli uzun yürüme cihazı kullanıyor otomatik vitesli solda gaz pedal aparatı olan araç kullanabilir şeklinde bir görüş yazdı bir de gözlük kullanıyorum.kurulda yazılması gereken kodlar nelerdir.Ben bir kaç tane çıkardım eksik var mı
03.02 *Bacak/bacaklar için protez/ortez
10.02*Otomatik vites
25.08 Soldaki hız pedalı
01.06. Gözlük veya kontakt lensler
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
bunun dışında eklenmesi gereken varmi

Merhaba
fdr doktoru 78 i yazmadi trafik sıkıntı çıkarıyor diye 10.02 25.08 yazılmış

Üst Alt