Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayaktan engelli biri salt otomatik vitesli araç alabilir mi?

ts61

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
1
Sağ ayakta engeli olan biri otomatik vitesli araç kullanabilir diye rapor alsa ötvden yararlanabilir mi?

Yine hayır, şu anki uygulamada tertibat gerekiyor.

cenk bey ya siz çok biliyorsunuz..yada ben sağ ayaktan engeli değilim.imkanı yok olamaz bu kullandığım araç otomatik vites. ötv muhafiyetli. insnara kulaktan duyma bilgi vermeyin..biliyorsanız yazın.

hayır sadece otamatik vites ötv muhafiyetli 2014 de alındı araçta raporda

SALİH VARLI Mevzuata aykırı bir şekilde araç alımı yapmışsınız tespit edilir ise mahkeme yolu açık olmak üzere başınızın belaya girmesi muhtemel. Uygun rapor edinerek aracınıza tertibat yaptırınız

SALİH VARLI

Sağ ayakta kısıtlılığı olanların vergi avantajından yararlanabilmesi için araçta özel donanım olması şarttır. Bu çok net bir kuraldır. 3T3N1TY dediği gibi, umarım geriye dönük bir ceza olmaz.

Tertibatı değiştirmek

Merhaba benim sağ ayağımda %5-10 güç kaybı olduğu için sol tarafa gaz tertibatlı rapor vermişlerdi. Tertibatı hiç kullanmıyorum. Araç otomatik vites olduğu için rahatlıkla kullanıyorum. Raporu almadan önce sadece otomatik vites araç kullanabilir diye rapor verdiler.Raporda sıkıntı çıkmıştı tekrardan verince tertibatlı vermişlerdi. Şimdi sadece otomatik vites kullanabilir diye rapor alıp ehliyeti yenilemek istiyorum. Çünkü başka araba kullanamıyorum. Şehir dışında otomatik vitesli araç oluyor veya kiralamak istiyorum kullanamıyorum. Böyle bir rapor da alınca ÖTV indiriminden nasıl faydalanabilirim.

ts61

bu hala mümkün değil. Sağ ayak kısıtlılığında özel donanım şart.

Uzak yere arabayla gitmek zorundayım desene. Halbuki olsa uçakla git indiğin gibi bir otomatik vitesli araba kiralasan çok iyi olurdu.

Üst Alt