Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacağım 2 cm kısa, özür oranını bilen var mı?

adem1976

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Geçirdiğim trafik kazası sonucu sağ bacağım farklı yerlerden parçalı kırıldı sonuçta 2 cm kısa kaldı bu özürün cetvelde bir karşılığı varmıdır. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

% 40'ı geçemezsiniz.

ttdv3.png

Teşekkür ederim saymadığım rahatsızlıklarım da var ben sadece kısalığın oranını bilemedim. Yani tabloya göre % 8 mi oluyor. Teşekkür ederim.

Herhangi bir cihaz,baston,koltuk değneği vs. kullanmıyorsanız evet % 8.

Sol ayağım düşük ayak, tek koltuk değneği kullanıyorum, Afo kullanıyorum, sol ayağım sağa göre daha zayıf, sol göz tembelliği var. (6,75) Hakem hastane % 46 rapor vermişti. Sağ bacağımın kısalığını sonradan farkettim. Muayene oldum 2 cm dediler. Rapora ilave ettirmelimiyim ikilemde kaldım. İlginiz için teşekkür ederim.

sadece 2 cm kısalığın var ve sen kendine engelli mi diyorsun ?

Bence içerisinde değerlendirilmiştir diye düşünüyorum, sonuçta yürüyüş bozukluklarının hepsinden bu tablodan oran veriliyor. ki çok fazla etkilemez ayrıca oran alsanız dahi % 60'ı geçmediği sürece ki geçmeyecektir bence hiç karıştırmayın. Elinizdeki rapor oranı haklarınızdan yararlanmaya yeter...

Bende sizin gibi düşündüm önce, fakat rahatsızlığım farklı bacaklarımda olsa bile yine beraber mi değerlendirilir. Gelir İdaresi Başkanlığı henüz raporumu onaylamadı. Allah korusun düşürülür falan diye üzerinde durdum. Yani ayrı ayrı bacaklarda da olsa beraber mi değerlendirilir. Teşekkür eder iyi geceler dilerim.

Ben beraber değerlendirileceğini düşünüyorum, yani tek ayağınızda 2 cm kısalık varsa örneğin, buna 8 veriliyorsa, çift ayağınızda olması durumunda bir cihaz kullanmanız gerekir ve bunların toplamından verilir diye yorumluyorum...

Hacettepe Adli Tıptan aldığım raporda Sonuç bölümünde

Hacettepe Adli Tıptan aldığım raporda Sonuç bölümünde

1- Kişi mesleğinin muhasebeci olduğunun belirttiğinde %47 özür
2- Kişinin mesleği düz işçi olduğunun kabulünde % 36 özür bildirmişler

Bunun gibi ropor alan oldumu ne demek mesleğe göre özür oranı anlamadım. Bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Benim mesleğim muhasebeci düz işçiye göre neden değerlendirme gereği duymuşlar

Herkese teşekkür ederim.

Ya da mesleğe göre özür oranı değişiyor mu?

Üst Alt