Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacağım 3,5 cm daha kısa. Askerden muaf olur muyum?

cetinnsaglam

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Sağ bacağım 3,5 cm daha kısa askerden muaf olurmuyum? Üniversite öğrencisiyim GATA'da film çektirdim ve 3.5 cm fark var. Araştırmalarımda muaf olurum yazıyor ama emin olamadım. Kesin muaf olurmuyum bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

büyük ihtimalle olursunuz

4. Alt tarafta uylukta 3 santimetreden (hariç) 6 cm. (dahil)'ye kadar, tibia çevresinde 3 cm. (hariç) 5 cm. (dahil)'ye kadar sabit hale gelmiş kas atrofileri ya da çevre genişliği yapan sekeller.

Boy uzunluğu daha kısa ayakkabı içinde tabanlık kullanıyorum ve çok ayakta durunca belime vuruyor. Daha az gelişmiş sağ bacağım. İnşallah dediğiniz gibi olur muaf olan birileri varsa yazarsa çok sevinirim

http://www.engelliler.biz/forum/ask...3-derece-skolyoz-var-askere-alinir-miyim.html
Başlığında deneyimini paylaşan arkadaşımız var bir örnek olsun;
benim sol bacağım 3 cm kısa kalça çıkıklığı var askere almadılar çok istersen gitmeyi göndeririz ama geri hizmette görev yaparsın yada oradan gataya gönderirler gene geri gelirsin dediler askerlikten muaf raporu verdiler b58 f8 den dolayı askerliğe elverişli değildir diye bi rapor verdiler.

Fufu96

3cm ve üzerindeyse, evet: "Alt tarafta uylukta 3 santimetreden (hariç) 6 cm. (dahil)'ye kadar, tibia çevresinde 3 cm. (hariç) 5 cm. (dahil)'ye kadar sabit hale gelmiş kas atrofileri ya da çevre genişliği yapan sekeller. "

Bacak boyu kisalikligi 4 cm askerden muaf olurmuyum ?

Merbahalar,

Sag bacagiminin boyu sol ayagimin boyundan yaklasik 4 cm daha kisadir. Bu sebeple tabanlik kullanmaktayim. Kulanmadigim zaman 4 cm fark sebebiyle sekerek yuruyorum. Ve uzun sure ayakta durdugum zaman bel ageisi yapmakta.

Asil sorum su;

Bu bacak boyumun 4 cm'e yakin fark olmasi sebebiyle, askerden muaf olurmuyum ? Eger yasal gerekcelerle ve gecmiste ornek teskil eden kisiler yardimci olursa, tecilimi bozup muayene girip askerden muaf olmak istiyorum.

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler

Üst Alt