Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacağım diz üstü ampute. Araç alımında avantajım olabilir mi?

zehraa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim %40 engelli raporum var raporum her yıl düşe düşe sonunda %40 oranını bana uygun gördüler :) şimdi ben araç alırken vergi indiriminden faydalanabilecek miyim?

"Özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporunuz ve ehliyetiniz varsa yararlanabilirsiniz.

İlginiz ve yardımlarınız için teşekürler. Konu ile ilgili birkaç sorum daha olacak.

1- Böyle bir raporum var fakat özel hastenden aldım ve aslını ehliyet kulsuna verdim fotokopisi bende yeni rapor almam gerekir mi?
2- Vergi indirimi için ayrıca maliye yada başka bir birime başvuru yapmam gerkir mi?
3- Aracımda engelli olduğmu gösterir ve park alanında sorun yaşamam için kart yada ne gibi belge bulundurmam lazım?

1. özel hastaneden aldığınız raporla ehliyet alabilirsiniz, ancak ÖTV indiriminden muaf olamazsınız, olabilmeniz için raporun Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den alınmış olması gerekir, emniyete başvurduğunuzda sevkedeceklerdir ehliyetinizi almamışsanız henüz ,

2. raporunuzla ve ehliyetinizle araç bayiine başvurmanız yeterli, onlar sizi yönlendireceklerdir.

3. plakanızda engelli amblemi bulunacaktır.

Ek olarak, sağ bacağındna sakatlığı olanlar iki türlü aracı vergi avantajı ile satın alabilirler:

1- Gaz-fren elle kumandalı araç
2- Gaz pedalı sola da aktarılmış otomatik vitesli araç

Vergi avantajı ile satın alacağınız aracı sizden başka hiç kimse kullanamayacak ve siz de o araçtan başka hiç bir aracı kullanamayacaksınız.

Not: http://www.engelliler.biz/forum/oze...e-odemeyecek-adana-bolge-idare-mahkemesi.html

Üst Alt