Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacağım polio sekeli. %51'den, %21'e düşürülen raporuma itiraz edebilir miyim?

viva

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
merhabalar bende yeni üyeyim faydalı bilgileriniz için teşekkürler

bende de polio sekeli var sağ bacakta yaklaşık 13 cmkısalık var uzun mesafe yürüyemiyorum bende birkaç kez denedim rapor oranım düşürüldü polikilinikte doktorun _(ortopedi-fizik tedavi) yazdığı %51 oranını %20 ye düşürüp öyle ankaraya göndermişler
sonra doktora sorduğumda git itiraz et mahkemeye ver diye tersliyor
neyapacağmı bilemez oldum artık bir fikir veren olursa sevinirim herkese teşekkürler.

arkadasım ayagının sıkıntısına malesef baltazar cetvelıne gore oranı %19 21 arası yanı kısacası senın bu sakatlıkla %40 rapor alman ımkansız baska rahatsızlıkların varsa onlarıda eklet belkı sansın olur

Sakatlık oranı cetveli ne derse odur geçerli olan. Herkes bu cetvele uymak zorunda. Eğer bu cetvele göre %40 ve üzerinde rapor verilmesi gerektiğini düşünüyorsanız, verilen düşük oranlı rapora il sağlık müdürülüğüne gidip itiraz edin. Sizi başka bir hastaneye sevk ederler...

teşekkürler benim bir sorum daha olacak balthazar formülünden dolayı bayağı bir şikayet olmuş bu formülün iptal edileceği söylentileri var bilgisi olan varmı acaba

Balthazar'ın iptal edilmesi mümkün değil.

selam arkadaşlar yeni bir rapor alma çilesine yine başladım Antalya tıp fakültesi hastanesine gittim rapor için herzamanki gibi sekiz doktor gezeceksin dediler tıp fakültesinde poliklinikler ayrı ayrı yerlerde olunca dahada zor oluyor yürümesi nihayet iki haftanın sonunda 6 doktora imzalattım çünkü randevusuz kesinlikle bakmıyorlar uzun yürüme cihazı ve tek koltuk değneği kullanıyorum fizik tedavi uzmanı doktor rapora yazdı ayrıca bacaklarımdaki diğer sorunlarıda yazdı şimdi kasımın 16 sında MR çektireceğim ortopedi uzmanı gönderdi mr sonucunda oda raporunu yazacağı dedi uzun yürüme cihazını ve koltuk değneğini ortopedicininde yazması gereklimi, Bülent bey , İlker bey ve arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum inşallah bu seferde hayal kırıklığı yaşamam .Allah herkese yardım etsin

Çift koltuk değneği ile gidin hem doktorun hem de heyetin karşısına. Oranı belirleyecek cetvel şudur:

Tablo_3.4.png

sağolun Bülent bey ama ben tek koltuk değneği ile gittim g' şıkkında yazan şartlar bana uyuyor henüz ortopedi doktoru yazmadı benim sağ bacak polio sekeli fakat sol dizimdende rahatsızım yürürken aniden boşalıyor ve düşüyorum onun için MR istedi ortopedi uzmanınada tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak yürüme cihazını kullanmak zorunda diye yazdırırsam %42 veya üzeri alabilirmiyim Ankara oranı düşürürmü şimdiden her olasılığa karşı önlemimi almak istiyorum adale testi ,eklem açıklığı testi ,emg bütün istedikleri ayrıntıları yaptırdım ortopediyede yazdırıp gönderelim bakalım inşallah hakkımızda hayırlısı olur.

Yukarıdaki tabloda belirtilen ifadeler yer alırsa raporda, Ankara'dan da onaylanarak gelecektir.

selamlar arkadaşlar sonunda ortopedi doktoruda raporu yazdı ayrıntıları şöyle:hasta sağbacakta uzun yürüme cihazıyla+tek bastonla mobilize bilateral üst extremite muayenesi doğal kas gücü 5/5 sağ kalça romtamağrısız sağ diz romağrılı fleksiyon-extansiyon0-120 derece sağ alt extremitekas gücü 2/5 düz bacak kaldırma yok ayak bileği plantar fleksisyonda sağ ayak dorsal yüzde hipoestezi+sağ alt exremitide sola göre5 cm kısa sağ uyluk çapı sola göre 7 cm kısa sağ kruris çapı sola göre 3cm kısa sol diz romtam+ağrılı+varus-valgus stres testi lachmanMR:mcl de grade 1 zedelenme diz çevresinde yaygın ödematöz yumuşak doku sinyal intensitesi,prepatellar bursit görünümü saptanmıştır. EMG:bu elektrofizyolojik bulgular spinal ganglionun proksimalinde sağda L3-S1 myotomlarında kronik parsiyel denervasyon polio sekeli. Ortopedi doktorunun yazmış olduğu tanı bu şekilde şimdi bu konuda görüşlerinizi bekliyorum Bülent bey sizin yorumlarınız benim için önemli nedersiniz bu şekilde Ankaradan onaylanırmı şimdiden teşekkürler.

ben tekerlekli sandalye ile gideceğim ama evin içinde volkırla ihtiyacımı karşılayarak kadar zıplayarak, sol bacağıma basmadan yürüyorum. kapıdan dışarı çıkarken sandalyeye bağlıyım. raporumu çok merak ediyorum?

Üst Alt