Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacağımda az bir kısıtlılık var. Ehliyeti H sınıfı almak zorunda mıyım?

fersuh

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben a2+b ehliyeti almak istiyorum. bazı sorular takıldı sizlerle paylaşmak istedim.

ben sağ ayağımdan özürlüyüm geçen yıl aldığım kurul raporunda % 18 olarak belirlenmişti özürlülük oranım. amaçsız alındığından net olarak doğru olmayabilir bu oranın biraz aşağı veya yukarı kayma olasılığı var.
1) h sınıfı ehliyet almak zorunda mıyım?
2) h sınıfı motosiklet ve otomobil için ayrı ayrı mı?
3) h sınıfı almak zorunda değilsem h ın a2+b ye göre bir avantajı olur mu? çünkü ötv, mtv gibi indiimlerden bahsedilmiş
4) h sınıfı alabilmem için bir oran var mı %40 gibi
5) bir de h sınıfı için direksiyon ve yazılı sınavların her ikisinede giriyor muyum.

bu 5 sorunun cevabını öğrenmek istiyorum. sağ ayağım sola göre kas kemik yapısı olarak biraz zayıf aracı kullanmamda felan sorun olmayacak

şimdiden teşekkürler

1- Eğer durumunuzun düz vitesli aracı kullanmaya mani olmadığı "b sınıfı sürücü olur" ibareli raporla belgelenirse, hiç bir sorun yaşamazsınız. H sınıfı şart değil. Yeter ki rapor alabilin.

2- Motosiklet için ayrı bir sürücü belgesi almanız gerek. H sınıfı ile mootor kullanamazsınız.

3- ÖTV-MTV muafiyeti için "özel donanımlı otomobil kullanır" ibareli H sınıfı sürücü belgesi almanız gerek.

4- H sınıfı sürücü belgesi ya da buna dayanarak vergisiz otomobil almak için rapor oranının hiç bir önemi yok. Önemli olan tek şey rapordaki ibaredir.

5- H sınıfı sürücü adayları motor dersinden muaftır.

buı da bonus :)

6- Özel donanımlı araç kullanacak şekilde alınan H sınıfı sürücü belgesi, araç kullanımı konusunda büyük kısıtlamalarla karşılaşmanıza neden olur. Şahsınız adına alınan araçtan başkahiç bir aracı kullanamazsınız ve sizin aracınızı da sizden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz.
Yani, alabiliyorsanız B sınıfı sürücü belgesi alın derim. Tükürmüşüm üç kuruşluk vergi avantajına! Kullanım kısıtlılığı düşünülürse vergi avantajı anlamsız bence....

Üst Alt