Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacağımda kısalık var. Nasıl bir araç alabilirim? Kimler kullanabilir?

samtek

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
s.a . arkadaşım benim kafama bir sorun takıldı. ben rapor için yeni baş vurdum. rapora neler yazdırma gerekiyor. ve ehliyete yeni yazıldım. bunlar için rapor ve ehliyete ne gibi yazı yazdırmam gerekiyor yada ne yazması gerekiyor. bana oğlum araba alıcak ama ben onunda kulanmasını isityorum oto.vites aldığımızda onunda kullnamasında bir sakınca varmı.kullana bilirmi b- sınıfı ehliyetli - ben sağ bacağımdan engelliyim 7 cm kısa ve ince tertibatsız araç almak isitiyoruz. beni bu konuda bilgilendirirseniz cok memnun olurum .. s.a.

sağ bacaktaki engel için elden gaz ve fren tertibatlı araç kullanabilirsin.otomatik vites kullanamazsın.ayrıca senin alacağın indirimli aaracı sadece sen kullanabilirsin.oğlun kullanamaz.çünkü özel tertibatlı araç olacak aldığın araç.özel tertibat demek kişiye özel demektir.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html
2- Sağ alt ekstremiteden veya her iki alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporunuzun ve ehliyetinizin bulunması gerekir.
Ayrıca ÖTV'den muaf olabilmek için özel donanım olması şarttır..
Tabii bu aracı sizden başka sadece siz ve sizin sakatlığınıza benzer sakatlığı bununan H sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler kullanabilir.

Üst Alt