Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacağımda kısalık ve incelik var. Vergi avantajlı araç alabilir miyim?

mujdatylmz

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba

bende perthes sekeli hastalığı var ve sağ ayagımda 4,5 cm kısalık ve incelik var. 2000 yılından % 40 raporum var ve normal sürücü ehliyetim de var. son değişikliklerden sonra bana % kaç rapor verirler bilmiyorum ben şimdi H sınıfı ehliyetalabirmiyim ve ötv ve kdv indirimlerinden yararlana bilirmiyim.

Evet, B sınıfı sürücü belgenizi kursa gidip H sınıfına dönüştürdüğünüzde araç alımında ÖTV-MTV istisnasından yararlanabilirsiniz.

Raporda oranın hiç bir önemi yok

"Sağ bacağını kullanmasına gerek olayacak şekilde özel donanımı bulunan araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor işinizi görür

Raporu iki nüsha olarak alın. Biri ile sürücü belgenizi değiştirin diğeri ile vergi istisnasını uygulatın

Merhaba Bülent Bey

Bende yeni bir araç almak istedim 1990 yılından elimde raporum olmasına rağmen yeni rapor çıkarmak gerekiyor dediler.yeni rapordada oranları çok düşürmüşler
benimde sağ ayağımda 2 cm kısalık ve incelik var ancak %40 rapor veremeyiz diyor hastenedeki doktorlar.

Raporumda Özel donanımlı araç kullanabilir ibaresi yok

Ayrıca oranın hiç önemi yok demişsiniz.%40 olmadanda ÖTV den muaf araç alabilirmiyim ?

Üst Alt