Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacağımdaki 5 cm kısalık ve göz tembelliği ile %40 oran alamıyorum..?

ibrahimciloglu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba
sag bacagım ince kaslarda güç yok ve 5.2cm kısa artı sag gözümde göz tembelligi var hiç bişeyi secemiyorum bu halde iken %40 ve üzeri rapor alamıyorum. doktorlar gerekli incelemeyi mi yapmıyor yoksa ben saglam mıyım bilgisi olan var mı arkadaslar.

Değerli arkadaşım alt extremite rahatsızlığın için doktorunun raporunda hangi oranı verdiğini biliyormusun ?
Tablo 3.4 ü inceliyerek alt extremite rahatsızlığının puanı için kafanda bi varsayım yapabilirsin
Tabi bunları yazarken şu konuyu es geçmeyelim en önemli nokta bu
Sağlık raporu almadan önce ayağınızdaki problem için ortepedi doktoruna görünüp size uygun yardımcı cihazı isteyin bircok arkadaşımız aynı hatayı yapıyor veya bilmiyor muayeneye giderken yelkenli kayık gibi bir sağa bir sola yatarak yürüyor ama ne yazıkki (birçok) heyet doktoru kişi yi cihaz sız gördüğü için değerlendirme yaparken salt kısalığı veya beraberinde zayıflığı toplayarak oran veriyor

merhaba ilginiz için tesekkur ederim.
ortepedi doktoru %24 yazdı zaten ben baston kullanıyorum.

İbrahim bey rapor alma haricinde ortopedi doktoruna gözüktünüzmü muayene oldunuzmu bence size bastonun yanında kısa yürüme cihazıda önerecek zaten güç kaybıda var diyosunuz
Eğer ikisini bir kullanma gerekliliğiniz varsa bu sefer alt extremite oranınız otomatikman %36 olur

yok gözükmedim sadece rapor almak için gittim. güç kaybı+ kısalık ve incelik hepsi toplandıgı zaman %40 ı bulmaz mı? ortepedinin üstüne nöroloji yada fizik tedavinin verecegi oran yokmudur?

İbrahim bey size alt extremite oranı tek değerlendirme yöntemi ile verilir
Siz demin anlatmak istediğimi pek anlamadınız bence ilk olarak herangi bir ortopediste yürüme cihazı uygun olup olmadığını sorun ideal yürüyüş için baston +kısa yürüme cihazı uygun görürse (bacağınızdaki güç kaybının derecesi önemli) +40 oranını rahat gecersiniz diye düşünüyorum

MESTAN'ın bahsettiği tablo 3.4:
Tablo_3.4.png

Üst Alt