Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacağımdan %19 raporum var. Araç alırken vergi avantajından yararlanabilir miyim?

erjando

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
bende 2009 yılında ehliyet almak için devlet hastanesine başvurdum.
raporun tanı kısmı :eek:rtopedi. poliomyelit sekeli. sağ bacak tutulmuş.
karar kısmı : gaz ve firen tertibatı sol ayak için ayarlı otomatiik vitesli, hidrolik direksiyonlu araç ile H sınıfı sürücü olur. sakatlık oranı %19'dur.
Şimdi ben bu raporla H sınıfı sürücü belgesi alsam. vergiden muaf araba alabirlirmiyim.

ben 2 gün ömce bi araba bayisine gittim. raporumun %40 oLduğunu söyLedim oLmaz dedi.
E Lere indirm yapıLıyo dedi ama önemLi oLan vergi dairesinin onayı. benim raporda H sınıfı ehLiyet aLabiLir. tertibatLı araç kuLLanabiLir yazıyo. ama daha denemedim. yani vergi dairesine bişey sormadım.
size yanLış biLgi vermeyeyim ama büyük bi ihtimaLLe faydaLanamazsınız. çünkü raporunuzun en az %40 oLması Lazım. diye düşünüyorum..

http://www.engelliler.biz/forum/oze...nda-otv-istisnasi-uygulamasinin-sartlari.html

ÖTV'den muaf olabilmek için oranın bi önemi yoktur. ' özel donanımlı araç kullanabilir, H ehliyeti alabilir ' raporunuzun ve H ehliyetinizin bulunması yeterli. ki gerekli ibarelerin olduğu raporunuz varmış, H sınıfı ehliyetinizide alabilirseniz, ÖTV'den muaf olabilirsiniz.
Araç bayiine başvurduğunuzda onlar sizi yönlendireceklerdir.

ben gittim woswogen bayisine bana en %45 raporun oLması Lazım dedi.
bende ehLiyet raporumu gösterdim H tertibatLı ozaman aLırsın dedi..
benim soL ayak poLio sekeLi..

Sol alt ekstremite için ' Otomatik vitesli araçları kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır ' raporun ve H sınıfı ehliyetin varsa, derecenin önemi olmaması gerekir, başka bir bayii ile görüşebilirsiniz..

bakın ben size işin asLını anLatim..
ben 24.07.2010'da ehLiyet kursuna baş vurdum.. dedim benim soL ayağım sakat 4 cm. kısa.. fakat kas güçLerim debraj kuLLanmaya yeterLi..
ve motor kuLLanmak için kas güçLerim vides değiştirmeye yeterLi.. bana B-A2 ehLiyet verebiLirmisiniz.?
rapor aLırsanız veririz dediLer.. bi özeL hastaneye gittim. rapor aLdım.. raporda
''SOL AYAKTA POLiO SEKELi MEVCUTTUR. KAS GÜÇLERi B-A2 KULLANMAYA YETERLiDiR'' diye rapor aLdım.
tüm sınavLara girdim hepsini geçtim. tüm ücretLerini ödedim. enson emniyete 67 Lira verip ehLiyeti aLmam kaLdı.. ve amniyet müdürLüğüne geLdim sertifikamı verdim, bana ne demesin; bu rapor yeni yasaya göre geçersizdir. özürLüLerin raporu devLet onayLı oLması gerekLi dedi..
bende aynı gün içerisinde hemen suLtanbeyLi devLet hastanesine gittim 5'te raporumu aLdım..
raporda; B-A2 EHLiYET .A.L.A.M.A.Z. SOL AYAKTA POLiO SEKELi MEVCUTTUR. H EHLiYET ALABiLiR. ELLE KUMANDALI ÖZEL TERTiBATLI ARAÇ KULLANABiLiR'' yazmışLar..
emniyet müdürLüğüne gittim raporu gösterdim. dediki ''yeniden özürLü ehLiyet kursuna gitcen sınavLara gircen kazancan geLcen ehLiyetini aLcan :)
bu kazandığım ve tüm parasını ödediğim B-A2 ehLiyetini miLLi eğitim tarafından iptaL etcekmişim :)
neyse bi sürücü kursunu aradım. dedim iLk'okuL mezunuyum. dedi kayıt aLmıyoruz :)
bende başka devLet hastaneLerine baş vurdum hep H tertibatLı verdiLer.. ben 14 yaşından beridir motor kuLLanıyorum. bi motor tutkunuyum.
7 yıLdırda normaL araba kuLLanıyorum. ama rapor aLamıyorum. bi şansım daha var H-A2 ehLiyet varmış emniyet müdürü söyLedi.
bende bu sevinçLe hastaneye baş vurdum. ben H-A2 ehLiyet raporu aLabiLirmiyim diye, raporuma yazmışLar A-2 uygun değiLdir..!
sizce ne yapmam gerekLi.? ben bütün yoLLarı denedim. acaba yeniden başka hastaneLerde baş vurimmi.?
ben KDV, ÖTV, MTV indirimi istemiyorum ehLiyet aLıp motorumLa özgürce şehir, şehir gezmek istiyorum..
%40 soL ayaktan özürLüyüm soL ayağım 4 cm. kısa, ince..
bakın size devLetin adaLetsizLiğini söyLim:
1997'de 2022'den yararLanmak istedim: %18 verdiLer.. 2002'de bi işe girmek istedim: %41 rapor verdiLer..
2007'de özürLü kartı çıkartmak istedim %40 verdiLer.. 2008'de tekrar 2022'den yararLanmak istedim: %08 verdiLer..
şimdide ehLiyet aLmak istiyorum %40 rapor veriyorLar..!
yani maaş aLmak istiyorsan, sağLamsın diyorLar.. ama özeL bişey aLmak istediğin zaman raporunu yükseLtiyorLar :)

Üst Alt