bakın ben size işin asLını anLatim..
ben 24.07.2010'da ehLiyet kursuna baş vurdum.. dedim benim soL ayağım sakat 4 cm. kısa.. fakat kas güçLerim debraj kuLLanmaya yeterLi..
ve motor kuLLanmak için kas güçLerim vides değiştirmeye yeterLi.. bana B-A2 ehLiyet verebiLirmisiniz.?
rapor aLırsanız veririz dediLer.. bi özeL hastaneye gittim. rapor aLdım.. raporda
''SOL AYAKTA POLiO SEKELi MEVCUTTUR. KAS GÜÇLERi B-A2 KULLANMAYA YETERLiDiR'' diye rapor aLdım.
tüm sınavLara girdim hepsini geçtim. tüm ücretLerini ödedim. enson emniyete 67 Lira verip ehLiyeti aLmam kaLdı.. ve amniyet müdürLüğüne geLdim sertifikamı verdim, bana ne demesin; bu rapor yeni yasaya göre geçersizdir. özürLüLerin raporu devLet onayLı oLması gerekLi dedi..
bende aynı gün içerisinde hemen suLtanbeyLi devLet hastanesine gittim 5'te raporumu aLdım..
raporda; B-A2 EHLiYET .A.L.A.M.A.Z. SOL AYAKTA POLiO SEKELi MEVCUTTUR. H EHLiYET ALABiLiR. ELLE KUMANDALI ÖZEL TERTiBATLI ARAÇ KULLANABiLiR'' yazmışLar..
emniyet müdürLüğüne gittim raporu gösterdim. dediki ''yeniden özürLü ehLiyet kursuna gitcen sınavLara gircen kazancan geLcen ehLiyetini aLcan
bu kazandığım ve tüm parasını ödediğim B-A2 ehLiyetini miLLi eğitim tarafından iptaL etcekmişim
neyse bi sürücü kursunu aradım. dedim iLk'okuL mezunuyum. dedi kayıt aLmıyoruz
bende başka devLet hastaneLerine baş vurdum hep H tertibatLı verdiLer.. ben 14 yaşından beridir motor kuLLanıyorum. bi motor tutkunuyum.
7 yıLdırda normaL araba kuLLanıyorum. ama rapor aLamıyorum. bi şansım daha var H-A2 ehLiyet varmış emniyet müdürü söyLedi.
bende bu sevinçLe hastaneye baş vurdum. ben H-A2 ehLiyet raporu aLabiLirmiyim diye, raporuma yazmışLar A-2 uygun değiLdir..!
sizce ne yapmam gerekLi.? ben bütün yoLLarı denedim. acaba yeniden başka hastaneLerde baş vurimmi.?
ben KDV, ÖTV, MTV indirimi istemiyorum ehLiyet aLıp motorumLa özgürce şehir, şehir gezmek istiyorum..
%40 soL ayaktan özürLüyüm soL ayağım 4 cm. kısa, ince..
bakın size devLetin adaLetsizLiğini söyLim:
1997'de 2022'den yararLanmak istedim: %18 verdiLer.. 2002'de bi işe girmek istedim: %41 rapor verdiLer..
2007'de özürLü kartı çıkartmak istedim %40 verdiLer.. 2008'de tekrar 2022'den yararLanmak istedim: %08 verdiLer..
şimdide ehLiyet aLmak istiyorum %40 rapor veriyorLar..!
yani maaş aLmak istiyorsan, sağLamsın diyorLar.. ama özeL bişey aLmak istediğin zaman raporunu yükseLtiyorLar