Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacağımı kullanamıyorum. Öncesinden B sınıfı ehliyetim var. Ehliyet ve araç..?

meteler

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim eski sisteme göre E sınıfı ehliyetim var. yaşamış olduğum bir kaza sonucu sağ alt ekstremitede ortapedik sıkıntım var.ben şimdi ötv den muaf sıfır araç almam için neler yapmam gerek? sağ bacagımı kullanamıyorum.

1-yeni sistemi anladım ama bu rapor işine ben sıfırdan girecem .H sınıfı ehliyeti B (engelli) sınıfına değiştirme sistemi gibi (aile hekimi sevki,uzman doktor ve il veya ilçe sağlık komisyonu) aynı mı olacak yoksa devlet hashanelerinde olan sağlık kurulu heyetine mi gireceğim?

valla usta durumlar hala çok karışık. Heyet raporu alırsan B sınıfı ehliyet alımında kabul etmiyor Emniyet. illa ki sürücü raporu olacak diyor. Şimdi benim ehliyetim var h sınıfı ötv muafiyeti ve özel tertibat kodu eklettirmek için gittim aile hekimi-sevk-hastane ilgili doktora gittim orda sen sürücü olamazsın dedi başından attı beni-il sağlık müdürlüğüne gidip karara itiraz ettim beni 3 ilgili branşın bulunduğu bir ile sevk ettiler. şidmi orayı arıyorum sen sağlık kuruluna gireceksin diyorlar. yani kısacası kimse daha bilemiyor bu sistemi net olarak. bizlerde madur olucaz gibi ilk kurbanlar olarak

disc55 sizin aile hekiminin sevk ettiği kağıtlara bakmadan hastane kendi sağlık kurulu raporunu mu vermiş oldu yani. ama hastane bana bu raporu artık vermediklerini söylediler. şimdi beni sevk ettikleri hastaneye gittiğimde bana sürücü raporu mu verecekler yoksa sağlık kurulu raporumu verecekler bilmiyorum

eve .aynen öyle. kendi ehliyet raporunu vermiş bana.

size verilen bu raporu emniyet kabul ediyor mu peki

fsmehmet

sağol mehmet kardeşim gerçekden şuan muamma içerisinde. nasıl olacak bilmiyorum.başvurup boşunada uğraşmak istemiyorum.
sitede rapor paylaşan yakup abiye sordum.yeni sistemde almış raporunu.il sağlık demiş bu raporla ötv indiriminden yararlanamazsınız.sağlık kurulu heyet raporu olacak demiş.sağlık kurulu na gitmiş sormuş onlarda il sağlık müdürlüğü veriyor demiş. o ona atıyor o buna atıyor ne zamana kadar böyle yapacaksınız bakalım

OturanBoğa

araç için alınan rapor il sağlık müdürlüğüne gitmiyor anladığım kadarı ile. hastane yeterli

Merhaba Benim %44 engelli sağlık kurulu rapaorum var. Bunun % 18 sağ ayak bileğinden geri kalanı kardiyoloji ve psikolojik. Raporda ayrı ayrı rahatsızlıklar ve oranları açıkca belirtilmiştir. ben sağ ayağımla araç kullanmakta cok zorlanıyorum. Özel tertibatlı sol ayağımla kullanacak şekilde araç almak istiyorum. Ötv siz araç almak için bu rapaorum yeterli olur mu ? sizce. Birde ehliyetimdeide değiştirmem gerekli biliyorum. Ama bu rapaorla araç alamazsam ehliyetimi değiştirmek istemiyorum. Desteğiniz için şimdiden teşekkürler :)
OturanBoğa

scukurgenc

ortopedı doktoru tertıbatlı aracı uygun görüp raporu yazarsa alırsın. yazmaz ise zaten ehlıyetını degıstırmeye gerek kalmaz

egemmm

Engelli raporumda araçla ilgili bişey yazmıyor. Ben ehliyet değiştirmek için rapora başvurursam aile hekimi + Uzman doktor + il sağlık kuruluna sevkedecek kodların yazdığı raporla ehliyetim belli olacak bunu anladım. ama Ötv siz araç almak için Engelli raporumdaki ortapedik oran ve açıklama yeterli mi? yoksa tekrar rapor mu çıkarmam lazım?

scukurgenc

Oran öenmli değil ortopedık durumlarda . ENgelli sürücü raporu alman lazım , engellı raporu ayrı bişey. O yazdıklarının hepsını bastan yapacaksın .

egemmm

Ehliyet için rapor alıcam biliyorum. Ama Ötv indirimi içinde mi tekrar rapora girmek lazım?

Merhaba benimde ufak bi sorum olucak, benimde h sınıfı ehliyetim var ve yeni ehliyet ile değiştirmek istiyorum aile hekimine gittim uzman ortopedi ve goz doktoruna sevk etti hastaneye gittiğimde saglık kuruluna girmen gerek dendi. Ben şimdi saglık kuruluna mı gitmeliyim rapor için yoksa sadece ilgili branşlarda muayene mi olmalıyım? Bunun akabinde il saglık kuruluna gideceğimi biliyorum

bfb_91

Ortopedi veya göz dokturu sizin Aile hekiminin verdiği evraka, tanısını yazıp "Sağlık Kuruluna sevk" demesi gerekiyor. O tanıda işte örnek veriyorum sol kol şu durum vb yazıyor.

Sizde ilçe EHLİYET sağlık kuruluna gidip, randevu alıyorsunuz. Muhtemelen bu aya almazlar ama önümüzdeki aya alırlar. Genelde alacakları hafta başı verdiğiniz cep telefonunu arayıp, günü ve saati söylüyorlar. O gün saatte gidip, doktor ve mühendislerden oluşan heyete çıkıyorsunuz.

Ama Ortopedi ve göz doktoru, engellilik durumunuzu görmek için Engelli Sağlık raporunuzu istemiş olabilir. Bunu siz beyan etmediyseniz, onu istemişlerdir. Bu detayı atlamayalım...

StratoS

Bana bunu diyen ordaki bi görevliydi randevum olmadıgı için kendilerine danışmıştım. Doktor degil yani. Engelli raporumda mevcut tertibatlı kullanabileceğime dair.
Dediğiniz sekilde ise randevu alayım ben ortopedist bi uzmandan. Keza aynı şekilde bir göz doktorundan yorumlarına gore dediğiniz gibi kod belirlenmesi amacıyla kurula cıkacagım. Saglık kurulundan bir rapor almama ihtiyac yok. Teşekkürler.

Nasıl yani yeniden ÖTV indirim için rapor mu? ama zaten raporum var sürekli. tekrar yine aynı raporu verecekler sonuçta fark ne olacak acaba :( egemmm

scukurgenc

senın engellı raporunda hangi tip arac kullanabılecegın ve yıne o raporda engel kodların yazıyor mu ? yazmıyor . O yuzden sürücü sağlık raporu için tekrar heyete gırmenız gerekmete.

egemmm bunu anladım sürücü sağlık raporu için İl sağlık Komisyonunda heyete gireceğim biliyorum. Zaten kodlarda o heyet tarafından belirlenecek ve ehliyete işlenecek. Ama Engelli roporunuda istiyor ya bayi benim raporda araçla ilgili bişey yazmıyor. Sadece ortapedik engel oranım ve hastalığın acıklaması var. Ben bunu soruyorum bu rapor ehliyetimi engelli B sınıfına değiştirince yeterli olur mu? Ya sabrınız ve cevaplarınız için çok teşekkürler bu arada :)

En iyisi i bulunduğun ildeki vergi dairesi mtv servisine müraacaat etmeli. Raporuna bir baksınlar .Raporunda Teşhis/Teşhisler kısmında engelinizle ilgili durum yazmalıötv siz araç alabilirsin yada bu rapor olmaz derlerse yeni rapor alırsın.

scukurgenc

sanırım ben anlatamıyorum . SÜrücü sağlık raporu ve senın kendı % si engelının durumu ve sürekli ibaresi olan raporun senın arac almak ıcın yeterlı olacak . Yenı rapor dedıgım sürücü sağlık raporu . O raporda zaten nasıl bır tertıbatlı arac olması gerektıgı yazacak . Tertibatlı arac olacagı ıcin zaten ötv siz arac olacak . Extra 3. bir rapora gerek yoktur.

merhaba
bu hafta içi kurula davet edildim. Sabah 8 de orda olmam gerektiği belirtilmiş. Bu sağlık raporu problem olmassa öğlene kadar alınabiliyor mu ? buna göre ehliyet randebusu alacağım.

Üst Alt