Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacağındaki kısalık ve güç kaybı nedeni ile rapor ve ÖTV'siz araç alabilir miyim?

harunarda

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ;
Doğuştan çocuk felci hastasıyım ve askeri raporum mevcut.Sivil yaşantıma engel olacağını söyleyenlerden dolayı bunu sivil hayatıma hiç katmadım fakat yaşım ilerledikçe hem iş hayatımda hem sivil hayatımda olumsuz etkilerini görmeye başladım.
B sınıfı ehliyet sahibiyim fakat aldıktan sonra hiç araç kullanamadım 5 ay önce araba aldım sorunum sağ ayağımda olduğu için şehir içi araç kullanımında zorlanıyorum.
Raporumu ekliyorum bu raporu sivil hayatıma entekre edersem araç alımı vs gibi artı eksi yönleri neler olur yardımcı olursanız sevinirim.
İYİ FORUMLAR.

Askeri raporumun resmi : https://hizliresim.com/h8id24n

Alırsın . Özel aparat ile aracını kullanbırsın yada gaz sola alınır vs . . git ÖTV muafiyeti için hastaneye başvur . eksi olarak kendı aracından baska hcbır aracı kullanamazsın . başka eksisi olmaz .

harunarda

Geçmiş olsun inşallah. Öncelikle kendi can güvenliğiniz için ve daha sonrasında trafikteki diğer sürücülerin can güvenliği için lütfen engelinize uygun tertibatda araç kullanın. Normal aracı kullanmakta zorlanıyorum yazmışsınız. Kullanmayın o aracı lütfen. İl Sağlık Müdürlüğüne başvurun engelinize uygun kodları size versinler. @egemmm in dediği gibi gaz fren sola alınır rahat kullanırsın.

egemmm
Çok teşekkür ediyorum hocam. İnternette çok fazla bilgi kalabalığı mevcut. İşlemlere başlamak için öncelikle ehliyetimi engelli statüsüne almam mı gerekiyor rapor almadan önce ?

ahmedduman60
Merhabalar hocam öncelikle teşekkür ediyorum size genellikle sorunum ayak bileğinde ve parmaklarımda tutulum olduğu için uzun kullanımda sorun yaşıyorum.6 aylık bebeğim var her 2 haftada bir kontrole götürmem gerekiyor aracı da o yüzden bu yaşta aldım zaten yoksa kimseyi tehlikeye attığımız yok aşırı trafikte dur kalklarda sıkıntı yaşıyorum uzun yolda zaten hız sabitleme avantajı olduğu için bir sorunum olmuyor yinede teşekkür ediyorum

Üst Alt