Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacak diz altı ampute, sol bacak travmalı arasında 7cm var. Yüzde kaç oran alırım

nergiz somuncu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sag bacak diz altı ampute sol bacak travmalı arasında 7cm var acaba yüzde kaç verirler?

yüzde 50 ama hastanede sağlık kuruluna kendini iyi ifade edersen 60 alırsın aynı durumda ben 47 almıştım gecen yıl zorlamayla birazda 60 aldım

çok teşekkür ederim

ben ilk defa bu raporu alıcam. malulen emeklilik için 60 a ihtiyacım var sanırım :(

diz altı amputelere cetvel 40 bile vermiyor ama dr insafına göre 40 çıkartıyor inşallah 60 alırsın malulen şartlara uyuyomusun peki

Malulen emeklilikte aranan oran % 60'tır (5510 sayılı yasanın 25. maddesi). Ama sgk açısından belirleyici olan oran değil, maluliyet cetveli'dir.

Diz altı amputasyonlarda çift taraflı olması aranıyor, ancak şöyle bir bölümde var:

Birden fazla hastalığın bir arada olduğu, tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı durumlar.

bunun kararını sgk verebilir yani, hastalıklarınızın toplamından malul olmanız gerekiyor, malul olmadığınıza karar verilirse red kararı verilirse yani o zaman elinizde sigorta başlangıcından sonra alınmış % 60 ve üzeri oranında rapor bulunması halinde hakkınızı hukuki yoldan arayabilirsiniz...
http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

sakatlık oranı cetveli'ne göre:

Diz altı amputasyonuna verilen oranlar:

Proksimal [Üste/Dize yakın]:% 43
Orta ve distal [Alta/Ayağa yakın]:% 40

kısalık için yürüme bozukluğuna başlı olarak şu tablolardan verilebilir:
Tablo_3.4.png

Tablo_4.1.png

Üst Alt