Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacak diz üstü amputasyon için hangi oranda rapor veriliyor?

bestadereler

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Bülent bey'e veya bu iş hakkında bilgi sahiplerine soruyurm
bugün vergi indirmi için vergi dairesine gittim beni hastaneye sevk etti rapor için gittim .benim durumum sağ diz üstünden kesildi bacağım protez kullanıyorum.
hastanenin ortapedi bölümüne gittim neyse doktor elindeki rapor oranları cetveline baktı %38 yazdı kağıda .bende doktora dediğim oranlarda değişme oldu dedim
16 aralık 2010 dan itibaren oranların yükselmiş olduğunu bazı özür gruplarında dedim
doktorda benim elimdeki cetvelde %38 yazıyor dedi
ben internetten inceledim dedim bacağı dizaltından kesilen biri bile %40 üzerine alıyo dedim ben 16 aralık 2010da değişen rapor oranlarına güvenerek geldim dedim yoksa gelmezdim dedim ama siz yine %38 verdiniz dedim
doktorda bana siz internetten oranların çıktısını getirin bi bakalım dedi yarın götürecem hayırlısı artık

şimdik yine baktım oranlara 16 aralık 2010

diz üstü özürlülük oranı (%)
proksimal 50 (100)
orta ve distal 48 (95)
dizaltı
proksimal 43(85)
orta ve distal 40(80) bunlar yazıyo bana yeni oran yönetmeliğine göre benim sakatlık oranım nedir.ben sağ dizüstü bacak protez kullanıyorum
bana açıklı getiriseniz sevinirim benmi yanlış biliyorum yoksa doktormu.

evet kardeşim benimde sol diz üstü ampüde 16 aralık 2010 dan önce %40 gibi rapor veriyorlardı ankara bunu %38 e düşürüyordu zira ben 3 kez ankaradan %38 olarak rapor aldın fakat 16/12/2010 da yeni yasaya göre tekrar heyete girdiğimde dr. bana % 38 dedi bende sizin gibi oranların değiştiğini söyledim dr. tekrar kontrol etti ve diz üstü dize yakın ise %48kalçaya yakın ise %50 olarak görüp özür diledi ve %48 olarak raporu yazdı ,raporu şubat 2011 de şişli etfal hast.den aldım umarım yardımcı olmuşumdur ,yeni yasaya göre diz üstü dize yakın 48 kalçaya yakın 50 veriliyor.yani sizin netten baktığınız oranlar aynen doğru.

bugün doktora internetten 16 aralık 2010 rapor oranını yazıcıdan çıkardım doktora gösterdik %48 çıkardı raporun oranını düzelttirdim

Üst Alt