Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacak dizüstü ampute. % 60 raporum var. Malulen emekli olabilir miyim?

xman6019

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
1
oturanboğa yöneticim ben 2001 yılında % 60 rapor aldım sürekliliği olan ayrıca ilk işe başlangıç tarihim 2001 şu an prim gün sayım 1500 doğum tarihim 07/06/1986 ve sağ bacak dizüstü ampütasyon protez kullanıyorum bu şartlarda ben 1800 günden malulen emekli olabilir miyim sizden istirham ederim lütfen yardımcı olurmusunuz kafam çok karışık

Vergi indirimi almamışsanız elinizdeki raporla, kabul etmezler elinizdeki raporu yeniden sevk ederler.

Diz üstü ampute için alınabilecek oranlar;
Proksimal [Üste/Kalçaya yakın]: % 50
Orta ve distal [Alta/Dize yakın]: % 48

Bu oranlarlada malulen emekli değil, erken emekli olabilirsiniz vergi indirimi almak şartıyla (Vergi indirimi için çalışıyor olmak şarttır, çalıştığınıza dair belge alıp işyerinizin bağlı bulunduğu defterdarlığa vergi indirimi almak istediğinize dair başvuruda bulunun http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html ):
2008_oncesi.PNG

Sigorta başlangıcınızın -staj değil- tam primden yatırıldığını varsayıyorum. Lütfen staj girişi yapılmışsa, tam primden yatırılmış tarihi belirtin sigorta giriş tarihiniz olarak. Staj değil, tam primden yatırılmış ise,
Yukarıdaki tabloya göre, 2001 şartlarına tabiisiniz, yani 19 yıl 4240 güne,
Ancak 18 yaşınızı 2004 yılında doldurduğunuzdan,
2004 + 19 = 2023 yılında prim gününüzü 4240 güne tamamladığınızda emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.
Tabiiki 3. derece vergi indirimi kazanmış olmanız gerekiyor. ve ssk(4a) statüsünde emekli olacağınızı varsayarak yapılmıştır yukarıdaki hesap.
http://www.engelliler.biz/forum/eme...rin-sigorta-baslangiclarina-dair-mevzuat.html

lakin yasada 2006 yılından önde kazanılmış hakların ve raporların geçerliliği vardır diyor aynı zamnda ben bu raporla özürlü kimlik kartı ve beyaz kart aldım

benim hastalığım kalıcı bir hastalık raporumda sürekli ibaresi var 1800 günden emekli olabileceğimi iş mahkemelerine giren bir avukat telefonda söylemişti ben rapordan yana sıkıntı çıkar diye düşünüyorum acaba bu yasada belirtilen maddeden bilginiz varmı 2006 yılında önce kazanılmış haklar ve raporların geçerliliği konusunda

[FONT=Times New Roman] Kazanılmış haklar [/FONT]
[FONT=Times New Roman] MADDE 18 –[/FONT][FONT=Times New Roman] (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.[/FONT]
(Vergi indirimi almamışsanız elinizdeki raporla, kabul etmezler elinizdeki raporu yeniden sevk ederler). sizin belirttiğiniz yeniden rapor almam gerektiği yönünde yanlış anlamayın söylediklerinizi yargılamıyorum amacım bilgi toplamak yukarıdaki madde ile benim raporumu kabul etmek zorunda değiller mi kaldı ki ben o raporla ömss kuraya girdim ayrıca elimde özürlü kimlik kartım da mevcut aynı raporla aldığım % 60 ibaresi ondada yazıyor ayrıca beyaz kartım var bunları % 60 lık raporumla aldım

Yukarıdaki maddeye istinaden dava açıp kazanan yok maalesef, söylediğiniz gibi olması gerekir ancak bunu ne Maliye kabul ediyor. ne de mahkemeler Maliye'nin kabul etmesi için karar vermiyorlar. Yeni rapor almanızı isterler ..

peki yeni rapor alırken şimdi hani bana 2001 yılında %60 vermişlerdi su anda daha fazla vermeleri gerekmez mi aradan 12 yıl geçmiş vücut fonksiyonlarım daha zayıflamış buna istinaden ayrıca hastaneyi biz belirleyebiliyor muyuz örneğin şişli etfal yoksa illa onların sevk ettiği bir hastanemi olacak ne saçmalık yasada yazıyor 2006 yılından önce kazanılan haklar geri alınamaz merka ediyorum acab desem mi bu özürlü kimlik kartı alırken oluyor beyaz kart alırken oluyorda neden emekliliğe ve vergi indirimine gelince yeni rapor isteniyor elimdeki belgelere tez olarak kullanılamaz mı birde şu sorum olacak ben istda bir ssk bağlıyım emeklilik için İstanbul dışında bir ilden başvuruda bulunabilir miyim yada keza aynısını rapor içinde yapabilrimiyim

Nerden hangi ilden başvursnda değişen birşey olmaz işin içine maliye girdimi yeni rapor şart

malülen emeklilik

ben bir bilgiyi atlamışım geçen konuda benim doğum tarihim 07 06 1986 ve 1993 yılında trafik kazası sonucu sağ bacak dizüstü protez kullanıyorum sigorta başlangıcım 2001 yılında ayrıca 2002 yılında şişli etfal hastanesinden aldığım sürekli ibareli iş gücü kaybı oranlı yüzde 60 raporum var 1800 günden malülen emekli olabilirmiyim dediğim gibi raporum sigorta başladıktan sonra alındı zaten iş yeri istemişti lütfen kafam cok akrısık malülen olamazsam hangi şartlarda emekli olabilirim su anda 1700 gün prim var primleri toptan ödeme gibi birseyde sözkonusumu malülen emekli olamıyorsam şayet yardımınız bekliyorumm

SGK der ki: Bugün maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanı gerektirece işücü kaybın olduğu tarihten önce sgorta girişin var mıydı, yok muydu?

1993 yılında malul duruma gelmiş ve ilk sigortalılığın da 2001 yılında ise, bu durumda malulen emekli olamazsın. Emeklilik için yukarıda Kısmet'in yazdığı şartlara tabisin.

ben sgk ya raporumun 2002 yılından ve sigorta başlangıcından sonra olduğunu kanıtlayabilrim peki ya sgk bana benim malullük durumumun sigorta başlangıcından önce olduğunu nasıl kanıtlayabilir ben dersem ki sigorta başlangıcından sonra geçirdim kazayı bunun hakkındaki düşünceniz nedir zaten türkiyede dayın varsa herşey çokk kolay şuda bir saçmalık örnek vatandaş ali yüzde 60 raporu var sgk girişi 2003 prim ödeme günü 3920 bir diğeri Ahmet yine onunda raporu yüzde 60 sgk girişi 2008 prim ödeme günü 3700 hangi mantıkla yapılan yasalar bu ülkede engelliler bir arada birlik olmadığı sürece her zaman böyle saçmalıklar olacaktır neyse dediim gibi ben sgk ya malülük durumumu gösteren raporun sonradan olduğunu raporla kanıtlayabilirim peki ya onlar bana bunun tam tersini kanıtlayabilirler mi ?

İlk sigortalı olduğunda malul derecede işgücü kaybının bulunmadığını ıspat etmek sigortalının yükümlülüğüdür. "olmadığımı sen ıspat et" denemiyor sgk'ya

yardımını esirgemeyen herkese öncelikle teşekkürlerimle benimde kafam karışık bu konu hakkında

2014 yılında şişli etfal den sürekliliği ibareli % 48 raporum var ve 3. derece vergi indirim hakkı elde ettim.
Doğum tarihim 07 06 1986
ilk sigorta başlangıç tarihim 14 09 2001
bir özel şirket te orta okulu bıraktıktan sonra çalışmıştım ama öğrenci stajı gibi değil yada staj mı filan onu esgm üzerinden sgk da göremiyorum

ben bu 18 yaş başlangıç kurallarını merak ediyorum acaba hangi tarihde emekli olacağım hangi şartlar aranıyor

xman6019;

Eğer 2001 yılındaki girişiniz tam prim ise,
Hizmet süreniz 19 yıl 4.240 gün
18 yaşından önce yatan primler kabul edilir fakat hizmet süresinin hesabı 18 yaşından itibaren yapılır.
Buna göre 07.06.2023 yılında emekli olabilirsiniz

öncelikle teşekkür ederim sayın earibagi bir engelli emeklilik hesaplama sitesinde 2001 başlangıç olarak giriyorum ve oranımı 48 olarak girdiğim zaman 2021 görünüyor emeklilik tarihim sizce burda ne gibi yanlışlık var linkde şu SSK Engelli Emeklilik Hesaplama - SSK Emekli

emeklilik hesabı Eyüp arkadaşımızın yazdığı gibidir. Başka sitelerle kafa karıştırmanıza gerek yok.

peki ben 2001 yılında başlamış olan sigortamın staj olup olmadığını nasıl anlayabilrim esgm üzerinden filan bir yolu varmıdır acaba 2001 yılında toplam 100 gün prim yatmış olarak görüyorum

Meslek lisesi veya bir okul aracılığıyla çalıştıysanız sjat olabilir...

Üst Alt