Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sağ bacak dizüstü amputeyim. Ötv ve MTV indiriminden faydalanabilir miyim?
ben trafik kazası sonucu sağ bacağımı dizüstünden kaybettim ve 48 oranlı raporum var acaba ortopedik engelim ile ötv ve mtv den muaf bir araç alabilir miyim
Yaklasık 24 yıldır sağ bacak dizüstü protez kullanıyorum aklıma takılan soru şu ötv muafiyeti ile araç aldığımda bu araçın otomatik vites olması yeterlimidir yani herhangi bir aparat takılması gerekiyormu
@xman6019
Sağ alt ekstremite kısıtında salt otomatik vites ötv muafiyeti için yeterli değildir, özel tertibat şarttır.
Örneğin sağdaki gaz pedalını sola aktaran ufak bir düzenek otomatik vitesli araç için yeterlidir.
xman6019
Bahsettiğim tertibat aracın pedal kısmına eğilip bakmadan anlaşılamayacak kadar ufak ve yer kaplamayan göze çarpmayan, katlanarak devreden çıkarılabilen bir tertibat.
Şöyle anlatayım:
sol tarafa firenin yanına ilave bir pedal monte ediliyor, tek başına hiç bir işlevi olmayan küçük bir pedal.
Ve bu pedalla sağdaki gerçek pedal arasına ufacık bir demir monte ediliyor, kaynatılıyor diyelim.
Siz sol ayagınızla sol tarafa ilave edilen pedala bastıgınızda aradaki demir vasıtasıyla orjinal pedala güç uygulanmış ve gaz verilmiş oluyor., standart bir fiyatı olmaz bunun sanayide rahatlıkla yapılabilir ama tabi ruhsata işletmek için proje çizdirilmesi gerekir.