Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacak polio sekeliyim. Otomatik vites araç alabilir miyim?

yılmaz erdoğan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
sağ bacak poli sekeliyim sol sağlam,
otomatik vites araç kullanabilir rapor alabilir miyim
alırsam tüm otomatik vites araçları kullanabilir miyim

lütfen yardımcı olun teşekkür ederim.

Gaz pedalı sola alınmış otomatik vitesli araç kullanabilirsiniz. Bu şekilde araç özel donanımlı sayılır ve ötv-mtv'den muaf tuutulur. Aracınızı sizden başka kimse kullanamaz, siz o araçtan başka hiç bir aracı kullanamazsınız

Salt otomatik vitesli araç kullanamazsınız

vZhHd.jpg

gazsola.jpg

engelli araçlarında prosedür nedir?

selam arkadaşlar h sınıfı ehliyetim var düz vites araç satın almak üzereyim sağ bacak polio sekeliyim. aracımı üzerime alırken yeniden rapor çıkartıp aparat taktırmam mı gerekiyor yoksa direk aparatmı taktırmam lazım proje işi ne zaman yapılıyor emniyete götürmem gerekenler neler vede vergi dairesine vergiden muaf olması için hangi belgeleri götürmem gerekiyor..

Ayrıca ankara sınırları içerisinde aparat takan varmı lütfen yardımcı olursanız sevinirim şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Sağlık kurulu raporonuza göre Makine Mühendisinden proje çizdirecek ve projeye göre tertibat takacaksınız.H sınıfı ehliyet,Engelli raporonuz ve tertibat projesi.Vergi dairesine H sınıfı Ehliyet ve tertibat projesini götürmeniz yeterlidir.

sağlık kurulu raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir diye yazmıyor sadece sağ ayak polio sekeli çalışma gücü kaybı %50 diye yazıyor bu rapor yeterlimi yoksa yeniden rapor mu almalıyım .
h sınıfı ehliyet alırken kursatn aldığımız vardı ama ben onu hatırlamıyorum....

----------

birde ankarada aparat takan kimse varmı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler....

Yok, yeni rapor şart. Raporda özel donanıma dair ibare bulunmalı.

Benim Raporumda Otomati vites ve Özel Donanımlı araç kullanabilir diyor ve h ehliyet aldım
yukarıda bahsetiniz uzre ben başka otomatık vitesli araç kullanamam mı

Üst Alt