Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacak ve sol kol engelliyim. Araç alımında ÖTV'den muaf olabilir miyim?

yasem

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba
2000 yılında tarfik iş kazsı geçirdim %27 sürekli iş görmezlik maaşı alıyorum sağ bacak sol kol kısalık kırılma beyin shunt takıldı vs... otamatik vites
araba kullaıyorum b sınıfı ehliyetim var ötv indiriminden yararlanabilirmiyim yararlanabilirsem ne yapmam gerekiyor

yalnız şu anda bir sıkınt olmadan otamatik arba kullanıyorum illaki h sınıfı almam gerekiyormu teçhizatlı araçlık bir durumum yok açıkcası

1. "Sağ bacağını kullanmayı gerektirmeyecek özel donanımlı araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır"
  2. "Gaz pedalı sol ayağa aktarılmış donanıma sahip otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır"
yukarıdaki iki ibareden birinin rapora yazılması ve hangisi yazarsa onun mutlaka olması gerekir. H sınıfı almanız da şart vergilerden muaf olmak için.

Kısmethanım sol kol engelliler için ötv muhafiyeti nezaman yürürlüğe girecek bilginiz varmı???

anladım sanırım benim böyle bir engel durumum yok boşuna başkalarının hakkınıda yemiyeyim başlık otamatik gelmiş sadece ötv indirimi yazmıştım

Üst Alt