Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacakta 13 cm kısalık ve eklemlerde hareket kaybı var. Hangi oranda rapor verilmeli? [Soru]

Informatiker

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sağ bacakta 13 cm kısalık ve eklemlerde hareket kaybı var. Hangi oranda rapor verilmeli? [Soru]

İyi günler,

Mayis'da Kartal Devlet Hastanesinde, Sağlık Kurulu Rapor'u alabilmem için müracat ettim, Raporda %8'lik vucut fonksion kaybı belirtmişler.
Bu sene almanya'dan kesin dönüş yaptim ve oradan aldiğim %50'lik raporumu türkiye'de kullanmak istedim, fakat kabul etmediler, burdan yeni bir rapor almam gerektiğini söylediler.
Sonuç ile hic memnun değilim, en azından yüzde 40 alınması gerekiyormuş bu ülkede "özürlü" statüsüne girebilmek icin.

Rapordaki bulgular:
Ortopedi - Sağ alt extremite sekeli, 13 cm kısa dizde ayak bileği ankiloze, uyluk ve krusta atrofi mevcut.

Ben Balthazar'a göre hesaplamaya calıştim fakat bana çok karışık geldi.
Bana yardımcı olursanız sevinirim, vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Tüm hareket kayıpları için oranları tek tek cetvelden bulmanız gerek. Siz o oranları bulduysanız yazın buraya lütfen. Formül işin en kolay kısmı..

Engeliniz benim engelimle hemen hemen yaklaşık sayılır sizde kısalık var bende dizden altda his yok benimde ayak bileğim donuk ve benim sağ el parmaklarımda güçsüzlük varken Ankara ATATÜRK EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ'nden %69 almıştım fakat ben hem düşürüyüm vede süreklidir ibaresi yoktu onu yaptırıyım diye yeniden başvuru yaptım fakat yeni rapor düzenlemesi çıktığını söylediler ve işte H ehliyeti 2022 için vergi indirim vs... vs... hepsi var raporda....beni baştan aşağıya muayene etdiler ehliyet felanda olduğu için ama ben raporu düşürtüyüm derken benim rapor %74 oldu :)
Bilmiyorum almanyada nasıl aldınız o raporu ama şunu biliyorumki torpildi rüşvetdi işlemediğini biliyorum ama bizim daha doğrusu Ankaradaki hakem hastane olupda rapor veren hastanelerde heyete girecek doktoru önceden bil ve bas paranı yada bul adamını sok devreye istediğin % yi al.Dediğim gibi ben ATATÜRK hastanesinden aldım vede muayene olarak aldım bu oranı....birde seni çağırıyor heyet engeline bakıyorlar ve diyelimki ( sağ ayak bileği ankiloze ) dosya var ellerinde açıp ordan oranını yazıyorlar sende görüyorsun yani ne eksik ne fazla yazıyorlar isterseniz durumunuz müsaitse vede % lazım ise birde Ankara'dan deneyin derim...kolay gelsin Allah sabır versin diyebiliyorum sadece

Cevaplarınız için tşk ederim.

Tablo 3.1'e göre:

Alt Ekstremite Uzunluk Farklılıkları (Tablo 3.3): 5+ cm

Tablo 3.5 a) 3+
Tablo 3.5 a) 3+

3.5 Eklem hareket açıklığı

- Diz hareketsiz (Tablo 3.9 yada 3.19 ???), diz kapağı alındı
- Ayak bileği hareketsiz (Tablo 3.10 yada 3.25 ????????)

Bunlar cok karışık, tek bilmek istediğim - yüzde 40 alabilirmiyim yoksa ayağımı kestirmem mi gerek??

Birde merak ettiğim, o yüzde 8 lık raporum "Ankaradan" onay alıptamı verildi yoksa sadece hastanenin kararımı.

@gönülyarası
Ben her ilden rapor alabilirmiyim? Bana sadece bulunduğum en yakın hastaneye müracat edebileceğimi söylemişlerdi.

Yanlış bilgilendirmiş olmayım sizi ama ben Ankara'da yaşıyorum Kars'a taşındım yeni rapormu alacam ? Saçma bence istediğiniz yerden alabilirsiniz diye düşünüyorum ama OturanBoğa'ya bi soralım ne diyecek bu konu hakkında...Birde burası TÜRKİYE olmayacak diye birşey yok bu ülkede,ama rapor oranlarını düşürmeden önce almıştım ben raporumu...Fark burda işte Avrupadaki engelliye verilen değerle Türkiyedeki engelliye verilen değer....

Üst Alt