Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacakta kısalık var. Rapora ne yazmalıyım ki araç alımında avantajdan..?

ByAlacaL

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 24/10/2016 tarihinde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine eski adıyla H sınıfı ehliyet alabilmek için başvurdum. Fakülteye gittiğimde aile hekiminden sevkli gelmem gerektiği söylendi. Aile hekimine gittim o yönetmeliğin 20/10/2016 tarihinde değiştiğini söylediler, daha sonra tekrar fakültede ilgili birimlere gittim ve yönetmeliğin değiştiğini söyledim internetten açıp bakabileceklerini söyledim. Ama bizim elimize resmi yazı ile gelmesi gerekiyor diye benim başvurum muallakta kaldı. Yönetmeliğin ellerine ulaşmasını bekliyorum. Daha sonra doktorla görüştüm (bu arada rahatsızlığım her iki femur başında aseptik nekroz sekeli var sağ ayakta 1,5 cm kısalık var içe dışa açma çevirme v.s durumlar çok kısıtlı) muayene yaptı röntgen v.s sana dedi otomatik vites araç alabilir diye rapor veririm dedi. İşin en can alıcı noktası ise H sınıfı ehliyet ibaresi kalktığı için otomatik vites araç alabilir ibaresinin yanına ne yazılması gerekiyor. Ayrıca engelli ehliyet alımlarında yüzde yazılmasının bir önemi varmı? İnşallah raporu alıncada burada paylaşağım :)

H sınıfı ehliyet ibaresi kalktığı için otomatik vites araç alabilir ibaresinin yanına ne yazılması gerekiyor.
Bilgisi olanlar cevaplarsa çok memnun olurum.

ByAlacaL

merhaba. H sinifi kalkti ama yinede engelli surucu tipu sinif var. Onu iyi arastirin bence. Engelli olduğu halde normal surucu ehliyeti olursa is çıkabilir sonradan. Trafige gidp sorabilirsiniz.

ByAlacaL

Hangi yönetmelik değişmiş?

Sağ alt ekstremitede kısıtlılık olduğunda "otomatik vites" ibaresi araç alımı için yeterli değil. Mutlaka "özel donanım" şartı eklenmeli. Maliye'nin bu konudaki tutumu net.
Ama zorlarsan, "manuel vitesli araç kullanamaz, otomatik vitesli araç kullanmalıdır" diye bir rapor alıp şansını deneyebilirsin.
Bir de engelli sağlık kurulu raporunda mutlaka oran olmalı ki araç alımında kullanabilesin.

OturanBoğa

abi vergi dairesi "otomatik vites" ibaresi istiyor, hastanede o ibareyi koymayıp "özel donanım" ibaresi koyunca vergi dairesi onaylamıyor
iki kurum arasında anlaşmazlık çıkıyor.

Asi1Kalp

Sağ alt ekstremitede kısıtlılık olduğunda "özel donanım" şart. Bu durumda vergi dairesinin otomatik vites ibaresi araması mümkün değil. "Özel donanım" ibaresi doğrudur ve işleme alınmak zorundadır.

Arkadaşlar b engelli ehliyeti aldım 10.02-78- vs gidiyor şimdi sırada ötv indirim raporu var aracı kendim kullanacağım bu ehliyetimin olması sebebiyle bana ötv indirimi raporu verme zorunluluğu varmı hastanenin yoksa vermeyebilirlermi ?

Arkadaşlar 3. ayda engelli b otomatik vites kullanabilir ehliyeti aldım, 18/08/2020 tarihinde ise ekteki heyet raporunu çıkarttırdım. Fakat bulunduğum il çorumdaki vergi dairesi alamazsın diyor.

2019 ötv tebliğine göre çok rahat alabilmen gerek. Raporların uygun. Yine olmazsa vergi dairesine yazılı başvuru yap. İstisnadan faydalanmak istiyorum diye mutlaka belirt. Olumsuz dönerlerse dava aç

Engel oranı %28 yazıyor bundan dolayi mi acaba alamazsin diyor

Heyete girdiğiniz gün mü verdiler raporu ben iki haftadır bekliyorum 😩

Vergi dairesindeki adamın takıldığı nokta sol ayak olması lazım diyor bende her iki kalçada da sıkıntı var bu yüzden özel tertibat yazılması gerekir diyor bende bilemedim zaten benim şansımdır nerde bilinmedik bi durum var hep benim karşıma çıkar

Üst Alt