Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacakta polio ile otomatik vites araç alınır mı?

veydel

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar. bende sağ bacakta polio sekeli hastalığı mevcut. h sınıfı ehliyetim var ama otm. vites aracı çok rahat iki ayakla kullanabiliyorum. sağ ayakla gaza basıp sol ayakla da fren yapıyorum. sormak istediğim özel tertibatlı otomobil yerine otm vitesli araç alabilir miyim? bunu sağlık kurulu raporuyla kanıtlayabileceğime inanıyorum. bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum...

Dostum,bence özel tertibatlı alman daha iyi olacaktır.benim de sol bacağımda polio sekeli var.Normal araba kullanabildiğim halde trafiğin çok sıkıştığı,adım adım gittiği durumlarda sonradan sıkıntı yaratabiliyor.Tahminim aynı sıkıntıdan dolayı özel tertibatlı isteyebilirler.

tşkk ederim arkadaşım. ben yaklaşık 7-8 yıldır otm. araç kullanıyorum. yalnız ruhsatta tertibatlı araç yazıyor. bunun sıkıntı yaratmasından korkuyorum.

sağ bacağından sakatlığı olan kişiler ancak özel donanımlı araç kullanabilir. Sadece otomatik vitesli araç kullanırsanız bu yasal olmaz, cezai sorumluluğunuz olur.

Eğer tüm otomatik vitesli araçları hiç bir donanım olmadan kullanmak istiyorsanız, bu yönde rapor almalısınız ve trafiğe gidip sürücü belgenizdeki ibareyi değiştirtmelisiniz.

Not: Özel donanım varsa, vergi avantajınız olur; yoksa, olmaz.

Üst Alt