Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacaktan %19 raporum var. Vergi istisnalı araç alabilir miyim?

cuneytkaya01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamlar

benim sag femur kemiğimde kaynamama, dizden kalçaya platin var ayrıca raporumda da 4,5 cm kısalık %19 oranındada özür raporu aldım başka bir iş için.
ben bu halde B sınıfı sürücü belgemi H a çevirerek vergi indiriminden yararlanabilir miyim. İndirimli araç alabilirmiyim.
Sürücü belgemi değiştirirken sorun çıkar mı. Sağ bacağımı kullanıyorum.

Ayrıca görev malulü olarak raporumda mevcut. bunun araç almada ne gibi yararı olur.

şimdiden teşekkürler.

Vergi indirimi derken ötv indirimi mi? ötv indiriminden yararlanmak için h sınıfı ehliyet ve özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olması lazım.Benimde eskiden b ehliyetim vardı sakatlıktan sonra bende h sınıfı ehliyet almayı düşünüyorum araştırmalarıma göre sürücü kursunda derslere girmeye gerek yok sadece direksiyon sınavına giriliyor.Bildiklerim bu kadar.

Sağ bacağınızı kullanamadığınızı, araç kullanmak için özel donanıma ihtiyaç duyduğunuzu belirten bir rapor alırsanız, evet, üzerinde özel donanım bulunan bir aracı vergi istisnası ile satın alabilirsiniz.
Ama bunu hiç tavsiye etmem. Çünkü o zaman alacağınız o özel donanımlı araçtan başka hiç hiç hiç bir araç kullanamzsınız, ve sizin aracınızı da sizden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz.

Not: B sınıfı ehliyetinizi H sınıfına dönüştürmek için rapor alıp sürücü kursuna yazılmalı ve sadece direksiyon sınavuına girerek H sınıfı almaya hak kazanmalısınız

Sağ bacağımı kullanabiliyorum. H sınıfı ehliyet alırsam özel donanımlı araç almam şartmı. sadece kısalık var 4,5 cm.

Evet, şart.
Burada belirleyici olan şet rapordaki ibaredir. Raporda özel donanım derse, H sınıfı sürücü belgesi derse, bu şartlar olmak zorunda; B sınıfı derse, özel donanım şartı olmasa, o zaman hiç bir sınırlama olmaz...

Üst Alt