Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ böbreğim %2 çalışıyor. Askere alınır mıyım?

MACO_ERKEK

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
benim dogustan sag bäbregim kücülmüs bunun farkina da 24 yasinda hiper tansiyon olarak doktora gittim ve ögrendim simd sag böbregim %2 sol böbregim % 100 caliyormus ve avrupada tesavi görüyorum alman doktorlar rapor yolladi türkiye askerlik subesine askerlik yapamaz diye sonuc sizce ne olur ?

askerlik sube karar veremes ve senin doktorun isterse 100 tane askerlik yapamas raporu göndersin subeye bir ise yaramas onlar karar veremes,sen benim asagda yazdigim sekilde raporu yoladman lazim
yani KONSOLOSLUKDAN DOGRU yapman lazim
o raporu alman doktor yolamas,alman doktoru sana raporunu verir yada basvurdugun konsolosluk sana son yoklama dosyasini sana verir o dosyada birtane doktoruna ayirlimis bir bölüm var
o bölüme senin alman doktor mühürünü vurcak saglam degildir diye ve birtane daha doktora cikmalisin ordanda hastaligini aciklayan ve saglam degildir mühür alman lazim
yani en az ikitane klinik doktoruna cikmalisin ,sende almanyanin senin oturdugun sehrine ait e konsolosluk ga o raporun türkce tercüme edilmis halde
e konsolosluk dan dogru son yoklaman yapilip o türkce tercümeli raporun la beraber e konsolosluk dosyalarini tr ye msb ye yani mili savunma bakanligina saglik dairesine gönderecekler,
ve orda karar verilcek 100 de 80 seni tr ye askeri hastaneye cagracaklar kendileri seni yeniden muayne edip karar vermeleri icin ,ama genelikle gözle görünen rahatzisligin yoksa
tr ye cagiriyorlar,,yada 100de20 ,kararini drek orda verilip konsolos aracaligila sana cürük raporunu göndere bilirler , eger senin askerlik yapamas raporunu senin doktorun kendisi drek
tr ye subeye yada msb ye yoladiysa bu iste yanlislik var konsolos aracigiliyla olmasi lazim ,senin askerlik yapamas raporlarin benim yazdigim sekilde yolanmasi lazim di

hastalığınla ilgili ekipriz raporu yanbi hastalığınla ilgili bilgi yazı onunla asjeri şubeye gideceksin onlrada sevk edecekler askeri hastaneye ordan karar çıkar yinede şubeye tlf açıp sormanda fayda vardır

hakanaca;

o rkadasimiz yurt disinda yasiyor, ve benim dedigimgibi yut disindan konsoloslukdan dogru yapmasi lazim,tr yasarsa ve trde bulundugu zaman senin degingibi yapabilir,
ama anladigma göre ve imzasinda germany yazdigi icin almanyada yasiyor bu arkadas ,onun icin yazdim ya yukarda, cevabini bir bekleyelim belki benim dedigmgibi yolamistir,cünkü hic bir alman doktoru raporu konslosluk arada olmadikca yolayamaz subeye,zaten subeye yolamasi yalnis ,msb saglik dairesine yoliycak konslos aracaliglile

erdi kardes aynen senin dedigin gibi yaptim hamburg türk konsoloslugundan yoklama kagidi aldim ve 3 tane hastanede görev yapan profösör doktora imzalatip askerlik yapamaz onayi aldim ve bunlari türkce yeminli tercümanda cevirttim sonra yine bu 3 profösör doktor ayri bir rapor hazirladi hiper tansiyon hastasi ve sag böbrek 2 cm askerlik yapamaz spor yapamz sonra bunlari burda cekintigim renkli doblar tomografi sonuclariyla ankara askerlik subesine yolladim ... sonuc ne olur sence ?

tabi belgeleri hamburg türk konsolosluguna verdim onlar yolladi türkiyeye ...

MACO_ERKEK;

tamam dedimgibi yapmislar ,böbrek ve tansiyon ikisi birden oldugu icin senin kararin drek msb den dogru askerlige elverisli degildir raporun gelebilir ,cünkü iki hastalik ,tansion zaten askerlikde cürük dür askerl saglik tüsügünde de bu gecerlidir ,ben seni tek böbrekden sanmistim ,ama dedim ya beli de olmaz tr ye de askeri hastaneye cagirabilirler de ,ama sen kesin askerlige elverisli degildir alirsin böbrek ve tansion oldugu icin,artik bekle bakim ,tr ye cagirsalar bile izine gitigin zaman o elindeki daveteiyeyle gidersin isin cok sürmes cünkü elerinde raporun oldugu icin ,heyete girip cikarsin ,yada drek sana msb den askerlik yapamas karari raporunuda yolayabilirler, ,artik onlarain kararina kalmis birsey ben sana kesin tr ye gitmeden senin raporun gelir dersem ,seni umutlandurmis olurum ,ve tersi oldugu zamanda moral bozuklugu olur,

MACO_ERKEK;
eee sagligin el vermiyorsa ve sana bu hak taninmisa niye bu hakini kulanmayasinki,üzülme kimse seni askerden kaciyor diye düsünmez burda ,zaten hasta olmayan bir kisi askerden yirtmak amaciyla hastayim deyipde o cürük raporu alamaz,baksana seni bile 3 tane tam tesekülü klinik profösör doktorlardan imza mühür rapor istenmis
öyle kolay deyil askerden masus hastalikdan yirtmak ,baksana adamlar bedeli yapmak icin nekdar servet degerinde para ödüyorlar .30 bin tl kücük bir servet sayilir normal bir isci icin,cürük raporda o degerde sayilir ,yani anlatmak istedigim bir hasta olmayan adama kolay kolay cürük vermesler askeride ,

Üst Alt