Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ brakial pleksus sinir zedelenmesi ile ehliyet ve ÖTV'siz araba alabilir miyim?

merve canbolat

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
3
Engelli ehliyeti alabilmek için sağlık komisyonuna girdim. Karar engelli B yazıyor. Açıklama madde 8 in 1. bendi. Kodlar ise 10.02, 10.04, 35.03, 40.11, 78
Sağ brakial pleksus sinir zedelenmesi tanı. Komisyon muayene etti ama ekstra engelli raporu çıkarmadılar.
Sürücü kursu ile görüştüm sizin e devlette raporunuz yok tekrar sağlık kuruluna girip en az %15 engelli olduğunuzu sisteme ekletmeniz gerekiyor dedi. İlerleyen zamanlarda sıfır araç almak istiyorum nasıl bir yol izlemem gerekiyor bilen arkadaşlar aydınlatabilir mi? Ehliyetten önce rapor kısmını halletmeliyim. Bu arada engelli kpss ile değil normal kpss ile atandım.
En az %15 engel oranı olursa %40 indirimden faydalanıyorsunuz dedi konuştuğum bayi de.

@merve canbolat,
merhaba şimdi sağlık kuruluna başvuru yapıp ÖTV için rapor almak durumundasiniz ve raporda sadece haraket ettirici aksamli özel tertibatli araç kullanması gerekir yazacak. iğneli EMG raporunuz var mı ? ÖTV yaninda vergi indirimi başvurusunda da bulunabilirsiniz şayet 01.10.2008 yılından önce ise işe girisiniz

Merhaba @AHMET FATİH ERYILMAZ çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. Evet raporda söylediğiniz not yazması gerekiyormuş bayi de aynısını söyledi. Rapor olmadan bunu alamazsınız normalde dedi. İğneli EMG istemediler sanırım isteyecekler prosedür bu şekildeyse eğer. Raporum yok malesef. 2 doktor muayene etti komisyonda. Ulnar sinir çalışmıyor dendi. Atamam 2024 Ocak ayında yapıldı vergi indiriminden kastınız erken emeklilik falansa o şartları taşımıyorum. Normal lisans kpssden atandım engelli memur değilim. Sağlık kuruluna randevu oluşturmam gerekecek ilk etapta o zaman.

size şöyle soyliyeyim iğne EMG neden önemli benim sol kolumda doğumsal brakial pleksus hasarı var iğne EMG cekilmeden heyete girdim üst ekstremite kısıtlılığı olarak tablo 4.2 den oran verdi %30 sonra iğne EMG çekildim ve üst ve orta trunkus ağır hasarlı çıktı bu sefer elimde belge olduğu için tablo 2.13 ve 2.3 ten oranlan di ve %57 oran aldım ,çünkü bizde ki hasar sinir ve kas hasarı o yüzden önemli %40 alırsanız oran engelli haklarından faydalanabilirsiniz ÖTV indirimli haraç haricinde ( %25 su indirimi - %25 internet indirimi - %25 GSM operator indirimi - engelli kart cikartdiginizda müze ve ören yerlerleri ücretsiz - şehir içi ulaşım ücretsiz + şehirler arası ulaşım indirimli - uçak bileti indirimli vs vs

Üst Alt