Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ brekial plexus üst trunkus-motor lezyonu ehliyet ve araç alımı..?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Benim engelim,sağ brekial plexus üst trunkus-motor lezyonu olarak geçmektedir raporumda.
Ben otomatik mi alabiliyorum ehliyeti yoksa tertibatlı mı ? geçen gün kurula girdim sonucu bekliyorum ehliyet için bana yardımcı olursanız çok sevinirim birde araç alım için ehliyet ve raporla gitmem yeterli oluyor mu ?
Yanıtlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim 🙏🏻 Raporum bu arada %45

Engelli Sağlık Raporunuzda (%45 oranın olduğu) Özel tertibat Araç Kullanır ve Otomatik Vites araç kullanır yazıyorsa ve ehliyet sağlık kurulu raporunuzdaki kısıt kodlarında da özel tertibatsız sadece otomatik vites (özel tertibat kodları olmayacak) verilirse teorik olarak alırsınız.

Teorik diyorum çünkü, sol ayak ve sanırım sol el dışındaki engelliliklerde otomatik vitesin tertibat sayılması ile ilgili mevzuat yok. Vergi Dairesinden raporunuzu ve yeni ehliyetinizi ekler özelge talep etmeniz gerekiyor. Son olarak özelgede uygun görülürse, alırsınız.

https://www.engelliler.biz/forum/oz...liliginda-ehliyet-ve-arac-alim-islemleri.html

Üst Alt