Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ dirsek kısıtlılığında ehliyet ve vergi indirimli araç alımı..?

35efe35

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba;

Sağ dirseğimde hareket kısıtlılığı var. Yani Sağ kolum tam açılmıyor, 110 derecede kalıyor, 60-70 derece kadar açılmadığı için dümzdüz açamıyorum kolumu

bu sebebe bağlı olarak size göre ben alacağım raporda doktor otomatik vites kullanabilir ibaresi belirtir mi bu durumda?
Eğer otomatik vites ibaresi koyarsa vergi indiriminden yararlanabilir miyim?
Ayrıca bu raporla B ve A2 sınıfı olan ehliyetimi değiştirebilirmiyim?

otomatik vites tek başına yetmiyor, özel tertibat da istiyor vergi dairesi fakat şuan özelge talep edip sadece otomatik vites li araç ötv indirimli alınabiliyormuş, sizin gibi durumda olup da sadece otomatik vitesli aracı indirimli alan varmı ?

Teşekkürler, ancak hala sormuş oldum soruya net bir cevap alamadım, yardımlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum arkadaşlar.........

Bende de sol kolda sıkıntı var. Bu konu takibimde...

OturanBoğa , whoyouare , aysn41

Rapor alma sürecini biliyorum, ancak bu olayı tecrübe edip yaklaşık hasarı olan arkadaşlar ne gibi durumlarla karşılaştılar rapor alma konusunda bunu merak ediyorum... Ayrıca alma ihtimalim nedir bunu tahmin edebilecek arkadaşlardan yorumlar beklemekteyim....

35efe35

Bendede aynı sorun var siz alabildiniz mi ötv raporuyla araç veya nasıl bir tertibat uyguladılar araca?

OturanBoğa , whoyouare , aysn41 , kuzgun

Merhabalar;

Ben geçtiğimiz aylarda Engelli Ehliyeti için Rapor alma işlemimi gerçekleştirdim. Bana 78.102 kodlu engelli ehliyeti verdiler.
Sürekli yasa ve yönetmelikler değiştiği için ÖTV raporu için hastaneye başvurmadım ancak Araba almaya karar verdiğimde ÖTV indirimi için hastaneye başvuracağım. Engelli Kimlik kartım varken ve Engelli Ehliyetim varken (ki tertibatlı) sanırım bana ÖTV indirim raporu da verirler diye düşünüyorum....

35efe35

78 sadece otomatik vites araç kullanır ötv raporu alınca verirler tertibat olarak otomatik vites senin ozaman hocam,

Vergi dairesine yapmış olduğum ötv için özelge talebi sonucu

Arkadaşlar merhaba;
Ötv İndirimi için vergi dairesine başvuruda bulundum ve interaktif vergi dairesinden girip kontrol ettiğimde böyle bir cevap gördüm. (Aşağıdaki gibi)

Bu ötv indiriminden yararlanabileceğime dair bir cevap mı sizce?

vPrN9O.jpg
[/url][/IMG]

Özel donanım kodları/sınırlamaları yazılı yeni ehliyetiniz var mı? Kodlar nedir? Özel tertibat yaptırılırsa ÖTV indirimi olur diyor. Aynı bildiğimiz gibi yani.

35efe35

Son paragrafta özetle diyor ki, eğer özel tertibat takılması gereken bir durum varsa o halde ÖTV'den muaf olursunuz

ötv indirimli araç alımında vergi dairesi kabul etmedi

Arkadaşlar merhaba

Benim 2016 yılında almış olduğum engelli raporum var. % 41 ve ortopedik engelliyim. 2017 yılında ise Engelli Ehliyeti aldım. Ehliyetimde bulunan kodlar: 78 32.01 102 47

Yine 2017 yılında elimde bulunan raporla ve ehliyetimle Maliye bakanlığına başvuruda bulundum ve ÖTV İSTİSNASINDAN yararlanıp indirimli araç alabilirmiyim diye ÖZELGE TALEBİNDE bulundum. Bir süre sonra gelen sonuçta evet ALABİLİRSİNİZ kararı var. ÖZELGE hala elimde.

Geçenlerde araç almak için kapora verdim ve evraklarımın görüntülerini bayi ile paylaştım. Bayi benim evraklarımı bulunduğu yerdeki vergi dairesine gitti sordu bu vatandaş indirimli araç alabilir mi diye, ancak VERGİ DAİRESİ ALAMAZ dedi. Vergi dairesindeki memurun söylemine göre;
1- ÖZELGE GENEL BİR YAZIYMIŞ (SÖZÜM ONA BAĞLAYICILIĞI YOKMUŞ)
2- ENGELLİ EHLİYETİMDE BULUNAN KODLARDA 32.01 İBARESİ VAR AMA ENGELLİ RAPORUMDA SAĞ BACAĞIMA DAİR BİR TANI YOK. (ENGELLİ RAPORUMDA ...cm KISALIK YAZIYOR ... DAN ÖNCE SAĞ ...cm KISALIK YAZARSA OLURMUŞ)

ENGELLİ EHLİYETİMİ DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM ÇÜNKÜ 32.01 KODLU İBARE OLAN ELDEN GAZ FRENİ ZATEN ASLA KULLANMIYORUM, SADECE ARABAMDA ÖYLE BİR TERTİBAT VAROLARAK DURUYOR.

SİZCE ENGELLİ EHLİYETİMİ DEĞİŞTİRMELİ MİYİM? DEĞİŞTİRMEK MÜMKÜN MÜ? MÜMKÜN İSE EĞER DOKTORLARA NE DEMELİYİM?

VERİLECEK CEVAP OLARAK HEMEN SÖYLİYEYİM, ENGELLİ RAPORUNU NİYE DEĞİŞTİRMİYORSUN DERLERSE DOKTORLAR?

Üst Alt