Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ diz altı ampute oldum. Emeklilik şartlarımı öğrenebilir miyim?

hayrettin

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba
ben tır şöförüydüm. macarda kaza yaptım. sağ diz altı ampüte oldum. normal emekliliğim dolmuştu, verdim. malul emekli olur muyum?

bilgilendirirseniz sevinirim

Öncelikle geçmiş olsun,
Sağ diz altı ampütasyonun özür derecesi %40'tır.Dolayısıyla malulen emekli olamazsın.Ama zaten normal emeklilik şartların doldu ise,vergi indirimi alarak,erken emekli olabilirsin,hem malulen emekli olmaktan daha iyidir...Forum'da vergi indirimi hakkında yazılardan detayı öğrenebilirsin...

----------

Pardon ya...Yazını bir daha okudum da...Normal emekliliğim doldu,verdim derken...!!!! Sanırım emekliliğe müraacat ettim demek istiyorsun...Ayrıca malul emekliliği için oran%60 ve üzeri...Senin özür oranın en fazla %45 olacaktır...Yani malul emekliliği olmaz...Hem kazanç yönünden böylesi daha iyi...:)

Emekli olabiliyorsanız hiç kurcalamaya değmez sakatlıktan dolayı emeklilik için...

Olay iş kazası olarak tescil edilirse/edildiyse, emekliliğin yanı sıra, sürekli iş göremezlik geliri de bağlanır size. Bu konuda girişiminiz oldu mu?

emeklilik

arkadaşım sagol şu an emeklim cıktı normal iş görmezlik bedelimidir her ay maas gibi alabilirmiyim ve nereye bas vurucam tesekkür ederim

Sürekli iş göremezlik geliri alabilmek için iş kazasından dolayı işgücü kaybı olmalı ve bu durum sgk müfettişlerince tespit edilmeli.
Bunun için bağlı olduğunuz sigorta müdürlüğüne başvurun.

Üst Alt