Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ diz üstü amputeyim. 3 tekerli motosiklet için ehliyet alabilir miyim?

ezal22

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle merhabalar.

Benim sorularım şu şekilde olacaktı. Yardımcı olursanız sevinirim.
Trafik kazası sonucu sağ diz üstü amputeyim. Dağıtım yapıyorum ve motosiklete binmek zorundayım. B engelli sınıfı raporu aldım ve kursuna devam ediyorum. Yakın zamanda alıcam inşaallah.

1) B engelli sınıfında normal B sınıfı ehliyetine tanınmış olan 49cm3 lük motor bloğuna sahip bi motosiklete binebilir miyim?
2)A engelli sınıfında veya A2 sınıfında bir 3 tekerli motosiklet için rapor başvurusunda bulunsam, frenler haricinde hangi tertibatlar için raporlar yazılır.
3) Yamaha'nın 3 tekerli Tricity ve Niken modellerinden aldığımda raporuma uygun olması için ayrı ayrı mı rapor almam gerekir? Ve tahmini olarak A engelli ehliyeti sınıfı için onaylı rapor alabilir miyim?

Dipnot: Dağıtım için öncesinde elektrikli scooter kullanıyordum. Şimdi de vitesli commuter tarzda 49cc bir motosiklet kullanıyorum.

ezal22

Evet, A2 ehliyet alabilirsiniz.
Motorda nasıl bir özel donanım isteniyor hiç bilmiyorum.

Bu konuda bilgisi olan var mı?

benimde sağ diz üstü ampüte eski tip H ehliyetim vardı yeni ehliyeti alırken ben 3 tekerlekli motorsiklet kullanabilirmiyim dedim ehliyetime eklediler. ama cc konusunda bir kısıtlama varmı bilmiyorum

Üst Alt